Откриха обновения площад в центъра на село Богьовци (община Костинброд)

858 преглеждания

Това е поредният обновен площад в общината

Откриха обновения площад в центъра на село Богьовци. Площадът е със сменена павирана настилка, озеленяване, пейки за отдих и беседка. Събитието започна с водосвет за здраве, отслужен от Отец Желязко Симонов и освещаване на обновения площад.

На събитието присъстваха: кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, кметският наместник на село Богьовци –  Емилия Костова, кметът на село Петърч – Борислав Борисов, общинските съветници Мариела Средкова и Валентин Делчев, кметове на населени места в община Костинброд: Гергана Величкова – кмет на с. Опицвет, Искра Лазарова – кмет на с. Чибаовци, Искра Димитрова – кмет на село Градец, Бойко Борисов – кмет на село Бучин проход, служители на Общинска администрация-Костинброд и жители на Богьовци. На новата придобивка, на 1 юни, над 60 деца в селото ще празнуват Международния ден на детето.

Това е поредният обновен площад в общината. Ръководството на община Костинброд има за цел да бъдат обновени всички площади на нейна територия. Към момента са обновени: централният градски площад „Иван Вазов“ и площадът в Първи район на град Костинброд – „Тодор Спасов“, както и площадите на Петърч, Голяновци, Драговищица, Опицвет, Чибаовци, Градец и Богьовци.

Обновеният площад може да бъде място за провеждане на различни културни, спортни и обществени събития, които събират хората от селото и околните райони. Това заяви и кметът на община Костинброд – Трайко Младенов:

„За село Богьовци предстоят още ремонти дейности. Ще бутнем кметството и ще изградим ново, по-голямо, в което ще обособим голяма стая за жители от селото, които желаят да танцуват фолклорни народни танци. Очаквам инициатива от местните жители за създаването и учредяването на читалище! След като имаме читалище и желаещи деца, общината ще закупи и предостави всичко нужно за един фолклорен състав в село Богьовци. За децата няма да спрем да градим. Предстои проектиране и изграждане и на мултифункционално игрище в центъра на селото, за да може децата да спортуват и играят в обособена зона. Продължаваме и работата върху реставрацията на храм „Св. Петка“, който е от паметник на културата от местно значение. В момента се изгражда дренаж и покрив на божията обител. А днес, 31 май, отпуснахме 21 хил. лв. за реновирането на камбанарията на храма. Продължаваме с проект за водопровод, който селото има, входиран е в МРРБ, очакваме неговото одобрение и финансиране. Ползвайте площада със здраве. За много хубави моменти, с много усмивки! Честит нов площад в село Богьовци!“.

След водосвета кметският наместник на село Богьовци заведе градоначалникът Младенов до храм „Св. Петка“, за да проверят ремонтната дейност по храма.

1

2

3

4

5

6

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук