Подобрена е материалната база на социалния патронаж в Своге

59 преглеждания

Проектът е реализиран със средства от фонд „Социална закрила“

Благодарение на успешната реализация на проект „Подобряване на материалната база за предоставяне на социалната услуга домашен социален патронаж в община Своге“, финансиран със средства от фонд „Социална закрила“ беше модернизирана материалната база и бяха подменени остарелите кухненски уреди с нови, съобразени с всички изисквания за безопасност като същевременно беше повишено качеството на социалната услуга „Домашен социален патронаж“. Бяха закупени чисто нови: професионален аспиратор, хладилен шкаф, фризер, професионален електрически банциг, фурна за закуски, професионални електрически колбасорезачка, хлеборезачка, картофобелачка и зеленчукорезачка, професионална електрическа сокоизстисквачка, гофретник, дигитален кантар, пасатор, блендер, ножове, тави, казани, тенджери, тигани, гастронорми, които ще улеснят значително работния процес на служителите на звеното „Домашен социален патронаж“ към Община Своге. Същевременно новите, модерни, професионални и съобразени с всички европейски изисквания за безопасност уреди и машини ще подобрят значително качеството на предлаганата услуга и храна.

В кухненския бокс ежедневно се приготвя топла храна за близо 400 лица, представители на целевите групи. Помещението се намира в сградата на СУ „Иван Вазов“. В него ежедневно се приготвя топла храна/ тристепенно меню/ за 100 лица в неравностойно положение и ниски доходи, потребители на „Топъл обяд“, 100 ученици от 1-ви до 4-ти клас / супа, основно и десерт/ и 100 лица, потребители на домашен социален патронаж.

Общият бюджет на проекта е на стойност 40 350.00 лв. с включен ДДС като от тях Община Своге осигури собствен финансов ресурс в размер на 4035.00лв. с включен ДДС.

1

2

3

Източник и снимки: Община Своге

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук