Проведе се откриваща пресконференция в изпълнение на предложение за изпълнение на инвестицията (ПИИ) № BG-RRP-4.020-0272 „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в НЧ „Развитие – 1933“, с. Чибаовци, община Костинброд“

775 преглеждания

На 01.10.2024 година в Информационен център – гр. Костинброд, се проведе откриваща пресконференция в изпълнение на предложение за изпълнение на инвестицията (ПИИ) № BG-RRP-4.020-0272 „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в НЧ „Развитие – 1933“, с. Чибаовци, община  Костинброд“, финансиран от Европейския съюз – NextGenerationEU чрез Механизма за възстановяване и устойчивост, по процедура за предоставяне на средства чрез подбор на предложения за изпълнение на инвестиция (ПИИ) № BG-RRP-4.020 "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт".

Като част от планираните дейности по реализиране на мерки за информация и публичност, в изпълнение на предложение за изпълнение на инвестицията (ПИИ) № BG-RRP-4.020-0272 „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в НЧ „Развитие – 1933“, с. Чибаовци, община  Костинброд“, на 01.10.2024 година от 15:00 часа в Информационен център – гр. Костинброд се проведе откриваща пресконференция с цел да представи предложението за изпълнение на инвестицията № BG-RRP-4.020-0272 „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в НЧ „Развитие – 1933“, с. Чибаовци, община  Костинброд“, изпълнявано от община Костинброд, финансирано от Европейския съюз – NextGenerationEU чрез Механизма за възстановяване и устойчивост по Програма BG-RRP-4.020 "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт".

Присъстващите бяха приветствани с кратки встъпителни думи, след което заместник-кметът на община Костинброд в лицето на инж. Теодора Гогова  даде начало на събитието, поздрави гостите и представи накратко проекта и пътя до неговото начало.

По време на пресконференцията бе представена кратка презентация, в която присъстващите се запознаха с целите на проекта, индикаторите за изпълнение, планираните дейности и очакваните резултати. Основната цел на проекта е изпълнението на редица мерки за енергоспестяване, предписани в изготвеното обследване за енергийна ефективност на сградата на НЧ „Развитие – 1933“, с. Чибаовци. Мерките ще доведат до значително подобрение на енергийните характеристики на сградата, която в момента е с енергиен клас „G“, а целта е достигане на клас „А“.

Предвидените мерки включват:

• Топлоизолация на стените;

• Топлоизолация на таванската плоча и покрива;

• Подмяна на дограмата с цел намаляване на топлопреминаването;

• Модернизация на отоплителната инсталация.

Очаква се тези мерки да доведат до понижаване на потребената първична невъзобновяема енергия с 204 830.87 kWh/годишно, както и до спестяване на 43,28 тона парникови газове годишно. Проектът има за цел не само подобряване на енергийната ефективност на сградата, но и намаляване на разходите за енергопотребление. Това ще спомогне за по-ефективното използване на публичния ресурс и за подобряване на условията в помещенията на НЧ „Развитие – 1933“, с. Чибаовци.

Проектът е изцяло съобразен с принципите за ненанасяне на значителни вреди съгласно европейските регулации.

1

2

5

3

4

 

6

7

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук