СУ “Д-р Петър Берон” и ПГВМСС “Свети Георги Победоносец” със съвместно събитие, посветено на 26 септември - Европейският ден на езиците

76 преглеждания

СУ “Д-р Петър Берон” и ПГВМСС “Свети Георги Победоносец” със съвместно събитие, посветено на 26 септември -  Европейският ден на езиците.

Общата цел на тази проява е да се насърчи и поддържа богатото езиково и културно многообразие на Европа. Друга цел е да се разшири кръгът от езици, които хората изучават през целия си живот, за да се развият техните езикови умения и да се засили междукултурното разбирателство.
Европейският ден на езиците е инициатива на Съвета на Европа и се отбелязва всяка година, като се започне от Европейската година на езиците през 2001 г.
На общата инициатива присъстваха г-н Кирил Станев - директор на СУ “Д-р Петър Берон”, като домакин и г-н Светослав Иванов - директор на ПГВМСС “Св. Георги Победоносец”.
От общинска администрация- Костинброд присъстваха г-жа Бистра Боянова - началник отдел “Образование, младежки политики, спорт, култура и социални дейности”, г-жа Ивета Иванова - Димитрова- експерт „Демографска, семейна и младежка политика“ и г-жа Десислава Георгиева - секретар на Местна комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни- Костинброд.
В един град, сътрудничеството между директорите на две гимназии е от изключително значение за развитието на образованието и цялостното благосъстояние на младите хора. Взаимодействието между тези ръководители създава възможност за обмен на добри практики, споделяне на ресурси и организиране на съвместни проекти, които да обогатят учебния процес.
Когато директорите работят заедно, те могат да координират усилия в подобряването на учебните програми, да организират съвместни извънкласни дейности и да осигурят по-добри условия за учениците и учителите. Така се създава среда, в която възпитаниците на двете гимназии имат достъп до по-широк спектър от възможности за обучение, социализация и личностно развитие.
След открития урок, изнесен от учениците на двете гимназии, двамата директори поздравиха възпитаниците си и си подадоха ръка за бъдещи инициативи.
Община Костинброд подари на учениците, участвали в днешното събитие, речници на немски, френски и испански език.
 

Източник и снимка: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук