Туристическо дружество от Костинброд участва във фестивал Мальовица

4261 преглеждания

Събитието се проведе от 19 до 21 юли

Туристическото дружество от община Костинброд взе участие на първия национален туристически фестивал в подножието на вр. Мальовица. От община Костинброд взеха участие: Александра Янева, Борис Пенев, сем. Георги и Бонка Яневи, Мария Гълъбова, сем. Кирил и Виктория Гълъбови, Калина Зашева, Лили Лазарова, Биляна Ананиева и Деа Ананиева,  и два кокер шпаньола– Арчи и Чарли.

1

2

3

Над 1000 човека се събраха в курортен комплекс Мальовица за първото издание на Националния туристически фестивал, организиран от Българския туристически съю /БТС/. Събитието се проведе от 19 до 21 юли и премина с благоприятно време и много позитивни емоции от срещи с нови и стари приятели, планинарски прояви, образователни курсове, музика и танци.

Туристически дружества от цялата страна, сред които и от община Костинброд, планинарски хорове, участници в движението „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ и още много любители на природата и планината допринесоха за незабравимата атмосфера на споделеност през фестивалните дни.

В рамките на фестивала се проведе и втората годишна среща на носителите на „Златни значки“ – ентусиасти, посетили 100-те национални обекта. В много приятелска атмосфера, в музея на алпинизма в ЦПШ Мальовица (х. Алпинист), изявените туристи разказаха свои лични преживявания и емоции от обиколките. На срещата присъства и рекордьорът на движението, който през последната година е успял да вземе още една значка, обикаляйки 100-те обекта за 26-ти път.

Водещ на събитието беше Весела Бонева, която разказа за своята любов към планините и зарадва присъстващите с някои от най-родолюбивите си песни, насочени към природата на страната ни.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук