HRC Culinary Academy организира първия си кулинарен лагер за ученици, който събра млади ентусиасти от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство „Св. Георги Победоносец“ в Костинброд. Събитието предостави вдъхновяващи лекции, практически занимания и незабравими кулинарни преживявания.
В тридневната програма участваха 12 възпитаници от паралелка „Кетъринг“ в костинбродската гимназия и техните учители Йорданка Тричкова и Илия Ангелов. Лагерът стартира с обиколка на модерната база на академията и мастър клас на тема темпериране на шоколад, воден от шеф Виктория Балтутите. Участниците имаха възможност да усвоят сложния процес на работа с шоколад, създавайки бонбони с перфектен блясък и изискани вкусови комбинации.
Вторият ден бе посветен на традиционната българска кухня, представена по иновативен начин. Под ръководството на шеф Любен Койчев учениците приготвиха модерна интерпретация на яйца по панагюрски и научиха основните принципи за естетично сервиране на ястия.
Финалният ден предложи практическо обучение в пекарната на академията. Шеф Виктор Светославов демонстрира техники за приготвяне на автентична пица – от замесването на тестото до изпичането на перфектния краен продукт.
Източник и снимки: hrcacademy.com