„Хоро се вие, песен се пее“ изпълни с незабравими емоции жители и гости на община Своге

1531 преглеждания

Фолклорният събор се провежда за седми път в село Миланово

В свогенското село Миланово се проведе седмото издание на фолклорния събор „Хоро се вие, песен се пее”. Негови организатори са кметство Миланово и НЧ „Пробуда 1927” с подкрепата на Община Своге. Специален гост и представител на общинското ръководство бе заместник-кметът инж. Валентин Михайлов.

На 17 август, на площада в селото се събраха множество почитатели на автентичната фолклорна музика. Тази година съборът беше с конкурсен характер. Интересът беше голям, като имаше участници от различни краища на страната. Освен от община Своге, участие взеха и певчески колективи и танцови състави от София, Дупница,  Плевен, Вършец, Враца, Нови Искър и селата Челопек и Пещера.

Жури от специалисти във фолклора оценяваха представянето на участниците по критерии на стил и характер на изпълнението, артистичност и цялостна визия, най-оригинално представяне. Победителите в различните категории получиха статуетки и грамоти.

Гост изпълнител на фолклорния празник бе народният певец Юри Крумов, който изпълни обичани фолклорни хитове. Събитието завърши с огромно хоро на площада и много веселие.

EspressoNews

Снимки: Община Своге