25-тото издание на Музикален салон „Рьорих“ ще се проведе в НЧ „Христо Ботев“, Божурище

1103 преглеждания

Събитието ще се проведе на 16 юни

25-тото издание на Музикален салон „Рьорих“ ще се проведе в Божурище. Домакин на форума за изкуства ще бъде НЧ „Христо Ботев“. Събитието ще се проведе на 16 юни /петък/ от 18.30 ч. В прекрасната атмосфера на читалището, присъстващите ще имат възможността да се насладят на изпълненията на младите музиканти на училище „Рьорих“ – инструменталисти, певците от Вокално студио „Рьорих“ и приятели. 

Музикален салон „Рьорих“ е ежегоден форум за изкуства, който поставя своето начало през юни 2001 г. Събитието е вдъхновено от концепцията на Иновативното училище „Рьорих“ , в която творчеството и развитието на талантите имат централно място. Музикалният салон е неизменна част от училищния календар и естествен финал-продукция на певците от Вокално студио „Рьорих“ и инструменталистите по пиано, китара и флейта. Събитията от афиша на Музикален салон „Рьорих“ са истински триумф на трудолюбието и дарбите - не само музикални, но и общо художествени.

Салонът е съпътстван от изложби с творби на изящното и приложно изкуство, които се вплитат хомогенно в класическата и модерната популярна музика. Провеждането на този творчески форум е израз на увереността ни, че музиката и изкуствата са мощен творчески ресурс, уникален инструмент за себеизразяване и вътрешно балансиране, медиатор в образованието и естетическото възпитание.

За четвърт век Музикален салон „Рьорих“ е гостувал на различни авторитетни софийски сцени. През годините на млади таланти са гостували вече утвърдени музиканти и творци, изградено е изключително взаимодействие и признание с образователни и културни институции у нас и в чужбина. Форумът е вдъхновение и реализация на много детски и юношески авторски музикални творби на талантите от Училище „Рьорих“. Осъществени са много проекти с благотворителна цел.

Източник и снимка: Частно средно училище „Рьорих“, Facebook

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук