Предстои общественото обсъждане на Програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост на община Годеч за 2017 г.

1197 преглеждания

Проект за нова Наредба 8 за придобиване, разпореждане и управление с общинско имущество е публикуван за обществено обсъждане на сайта на  община Годеч. Според вносителите от общинската администрация, приемането на наредбата се налага, защото действащия към момента нормативен акт не урежда всички видове разпоредителни сделки с общинско имущество и липсва ред за управление на земеделски земи в съответствие с изискванията на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, удължаването на сроковете за отдаване на общинско имущество под наем от 5 на 10 години, както и поради липса на детайлна регламентация на всички видове разпоредителни сделки по ЗОС, става ясно от мотивите към проекта. Сред целите, които общинската администрация си поставя с приемането на новата наредба е създаването на по-голяма яснота, точност и прозрачност в отношения, свързани с за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, запълнени са съществуващи до сега празнини, прецизирани са съществуващи до сега норми. Основният резултат, който се очаква е "Уреждане на обществените отношения, свързани с за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на територията на Община Годеч в по-голяма пълнота и прецизност.", се посочва в Мотивите.

Общественото обсъждане се осъществява наа основание чл.26, ал.2 от ЗНА във връзка с чл.77 от АПК, в 30-дневен срок от публикуване на проекта, като на всички заинтересовани страни се предоставя възможност да изразят своите становища и да дават предложения по изготвения проект, в срок до 17.00 часа на 26.01.2017 г. в деловодството на общинската администрация. Проектът е публикуван на сайта на общината на 27.12.2016 г.

Общественото обсъждане на програмата за управление и разпореждане с имоти -  общинска собственост на община Годеч за 2017 г., ще се проведе на 27.01.2017 г. в Заседателната зала на втори етаж, в сградата на общината.

 

EspressoNews