Кметът на село Габер - г-н Тодор Тодоров бе избран за "Пчелар на годината"

3178 преглеждания

Кметът на село Габер - г-н Тодор Тодоров бе избран за "Пчелар на годината" с гласовете на пчеларите в община Драгоман. Това стана по време на празника на пчеларя, който се отбелязва в деня на св. Харалампий и се проведе на 10.02.2017 г. заседателната зала на община Драгоман.

Събитието, което вече е традиционно за местната общност, бе официално открито от зам.-кметът на община Драгоман – г-жа Лидия Банкова, която изказа  своята искрена благодарност към всички присъстващи и  съмишленици на пчеларския занаят, както и на най-малките ни гости на празника – учениците от 5 клас на СУ „Христо Ботев”, придружени от своите учители – г-жа Жанета Тодорова и г-н Ивайло Богомилов.

Гости на тържеството бяха: г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман, който също поздрави участниците, г-н Иван Горянов – председател на управителния съвет на областния съюз и на местното пчеларско дружество, г-н  Росен Попсавов – директор на горско стопанство в град Сливница, г-жа Юлия Нотева –  общински ветеринарен лекар към община Драгоман, представители на общинска администрация и др.

По традиция, празникът завърши с пита и мед, а водосвед за здраве и благополучие бе отслужен от отец Асен.

EspressoNews

*Снимки: община Драгоман