Капучино кейк с маскарпоне

Добавена на:
2017-03-17
Коментари: 0

Дали да не се поглезим през уикенда с парченце от този изкусителен кейк?

 

Капучино кейк с маскарпоне

 

Необходими продукти:

за кейка:

250 гр. масло

4 яйца

150 мл. кисело мляко

1 ампула ванилия

230 гр. кафява захар

280 гр. брашно

1 с.л. какао

1 равна ч.л. бакпулвер

100 мл. капучино (приготвено от 2 с.л. инстантно капучино и 100 мл. вода) или 100 мл. силно кафе (от 2 с.л. инстантно кафе и 100 мл. вода)

 

За крема:

350 гр. маскарпоне

пудра захар

 

За декорация:

около 60 гр. черен шоколад

 

 

Начин на приготвяне:

Стопете маслото, след като изстине прибавете леко разбитите с вилица яйца, киселото мляко, и разбъркайте с телена бъркалка, докато продуктите се смесят добре. Прибавете захарта, ванилията и кафето (не трябва да е горещо, а със стайна температура) и разбъркайте отново.

Пресейте брашното, смесете го с бакпулвера и какаото.Прибавете сухите съставки към течните, като разбърквате с дървена лъжица. Получената кейкова смес изсипете в намаслена кейкова форма - правоъгълна с размери 20-30 см. или кръгла с диаметър 24 см.

Печете около 30 минути в загрята  фурната до 180 градуса.Оставете кейка да изстине във формата.

В това време разбийте маскарпонето с  пудрата захар, добавяте захар за сладост по вашия вкус.

Намажете изстиналия кейк с крема. Декорирайте отгоре с настърган на едро черен шоколад или може да поръсите с малко какао.

EspressoNews

Коментари

Няма добавени коментари.

Добави коментар: