„Работилница за Espresso репортери“ стартира в началото на месец февруари.

5931 преглеждания

Уникален ученически проект - „Работилница за Espresso репортери“ стартира в началото на месец февруари.

Проектът дава възможност на млади таланти да се пробват като репортери и автори на актуални новини, да получат нови знания и да покажат идеите и креативността си.

Проектът, организиран от EspressoNews.bg е насочен към ученици между 9-ти и 12-ти клас и ще бъде с продължителност 12 седмици.

През този период „Espresso репортерите“ ще имат възможност да получат теоретични и практически знания от професионалисти в сферата на журналистиката, връзки с обществеността и публичното слово, ще решават професионални задачи под вещото менторство на екипа на „Еспресо Нюз“. Учениците ще бъдат репортери на място и ще отразяват актуалните новини от всяка община, както и ще подготвят писмени текстове – интервюта, анализи, есета, репортажи и други журналистически форми, които ще обогатят както езиковата им култура, така и социалните им познания,умения и контакти.

Това е и целта на „Еспресо Нюз“ - да отключи интереса на подрастващите към важни за обществото професии като журналистика и връзки с обществеността. По този начин младежите ще  покацат социална отговорност и активност, както и ще имат възможността практически да се запознаят с работата на журналиста, което ще им помогне в кариерното им ориентиране и ще даде насока в избора на специалност при кандидатстване във висше учебно заведение.

Отговорност на медията е да следи за изпълнението на поставените задачи, да редактира и коригира написаните текстове, да дава обратна връзка, да обучава и оценява резултата от работата на учениците, които ще се включат в проекта.

„Еспресо нюз” се ангажира да публикува най-добрите материали, а в края ще има и специални награди за най-активните.

Заявете своето участие като изпратите имейл, съдържащ трите Ви имена, община, училище, клас, телефон и имейл за контакт на office@espressonews.bg