Инвестицията на JYSK в логистичния й център в Божурище ще бъде над 100 милиона евро

2745 преглеждания

До над 100 милиона евро ще достигне инвестицията на датската верига за мебели JYSK в нейния логистичен център за Румъния и България в Индустриална зона „Божурище“, предава Bloomberg TV, цитирайки investor.bg.

Алекс Брату, мениджър на веригата за двете държави, коментира пред изданието, че новият логистичен център ще позволи на компанията да подобри обслужването на България и Румъния като значително намали времето за доставка.

Базата ще се състои от две складови помещения като се очаква те да бъдат завършени през 2018 г. Ще бъдат разкрити 300 нови работни места, а центърът ще обслужва операциите на JYSK в цяла Югоизточна Европа.  

Първоначалните планове на компанията предвиждаха вложението да бъде на стойност 50 милиона евро, коятои да бъде увеличена до 100 млн. Евро. През 2016 г. JYSK получи сертификат за приоритетна инвестиция за проекта си за логистичен център в индустриалната зона в Божурище.

 Инвестицията ще създаде 300 нови работни места. Логистичният център ще обслужва операциите на компанията в цяла Югоизточна Европа.

JYSK е един от най-големите търговци на мебели и декорации за дома в Европа. Притежава над 2300 магазина в 41 страни. За компанията работят близо 19 хиляди служители, а годишният й оборот възлиза на 2.5 млрд. евро.

У нас веригата навлиза през 2005 година с магазин в Пловдив. Днес нейни търговски обекти има още във Велико Търново, София, Бургас, Плевен, Стара Загора, Асеновград и Варна.

EspressoNews