Кметът на Своге поздрави жителите на общината по повод 24 май

2508 преглеждания

“Върви народе възродени, към светла бъднина върви,

с книжовността, таз сила нова, съдбините си ти поднови…“ – с този цитат започва поздравлението на Емил Иванов към свогенчани и продължава:

„Думи, които всеки българин знае от момента на пристъпването на училищния праг за първи път. Думи, които често пъти изговаряме наизуст, без дори да се замислим за смисъла и гордостта, които носят. 24 май не е просто поредният официален празник – това е денят, в който всеки българин може с гордост да каже, че е потомък на нация, заемаща стратегическо място в историята на Европа.

24 май е символ на достойнство, традиция и духовност. Достойнство, защото на този ден честваме азбуката, която сме дали на света, даваща самочувствие, образованост и културна независимост на „вси славяни“!

Уважаеми учители, възпитатели и педагогически съветници,
Уважаеми културни и читалищни дейци,
Скъпи съграждани,

Честит празник на славянската писменост, на българската просвета и култура!

Изказвам най- искрената си благодарност за волята и упоритостта, с които събуждате у децата ни интереса към знанието, културата и читалищното дело и работите за утвърждаване устоите на българщината!

Запазете бодрия си дух и голямата всеотдайност!

Поклон пред благородната Ви мисия!“, завършва приветствието на кмета на Своге, публикувано на официалния сайт на общината.

EspressoNews

Снимка: община Своге