Проведе се първото издание на празника на животновъдството и земеделието в община Драгоман

1544 преглеждания

По инициатива на Кмета на община Драгоман и с подкрепата на ОбС Драгоман в Културния календар на общината за 2017 година бе включена инициатива за ежегодно провеждане на Празник на животновъдството и земеделието.

Животновъди, земеделци и пчелари от община Драгоман участваха в първото издание на Празник на животновъдството и земеделието, който се проведе на 27 май в село Големо Малово. Официално неговото начало бе поставено с приветствие към всички селскостопански труженици от кмета на общината г-н Андрей Иванов. Разнообразна музикално-артистична програма изпълнена от детските певчески и танцови ансамбли на Народно читалище „Мелдия- 2012“ град Драгоман, Народно читалище „Христо Ботев-1925“ село Габер и Народно читалище „Самосъзнание – 1919“ село Големо Малово, зарадваха всички участници и гости в празника. 

Голям интерес и атракция предизвикаха импровизираните щандове за изложение на собствено произведена продукция от майсторите животновъди Стефан Евлогиев, Даниела Колева, Борислав Гиздов, Рангел Димитров и пчеларя Димитър Димитров – кисело и прясно мляко /овче, краве и биволско/, сирене,  кашкавал, краве масло, яйца, мед и пчелни продукти, както и ръчно изработени от вълна невероятно красиви изделия и артикули, дело на Мария Георгиева. Всичкиполучиха награди, лично връчени от кмета на общината, както и Почетни грамоти за участие в първия празник на животновъдството и земеделието, с каквито се сдобиха и останалите присъстващи на празника животновъди и земеделци.

Празникът продължи с танци и веселие, съчетавайки и честването на традиционния събор на селото.

EspressoNews