Община Своге стартира процедура по възлагане на поръчка за доставка на специализирано оборудване за превенция на наводненията

1507 преглеждания

Стартира процедура по възлагане на поръчка за доставка на специализирано оборудване за превенция на наводненията по Проект № CB007.1.31.287 “Съвместна превенция и смекчаване на последствията от природни и причинени от човека трансгранични бедствия в общините Своге и Мерошина“ с финансовата подкрепа на програма INTERREG IPA България-Сърбия. Договор за финансово подпомагане № РД-02-29-279 / 22.11.2016г.

Това съобщават на официалния интернет сайт на община Своге.

Припомняме, че община Своге спечели проект, по който е водеща организация и си партнира със сръбската община Мерошина. Целите на проекта бяха обсъдени на работна среща през лятото на 2016 година. сред тях са изграждане на устойчив капацитет и обща система за съвместно предотвратяване и ликвидиране на последиците от природни и причинени от човека трансгранични бедствия.

Проектът е на стойност 310 000 евро. Освен за закупуване на техника и оборудване за превенция и реакция при кризисни ситуации, проектът ще спомогне и за обмяната на опит и споделяне на действия и ресурси между двете общини при нужда.

Договорите за субсидия по първата покана за набиране на проектни предложения по Програмата Interreg – ИПП за трансгранично сътрудничество България – Сърбия бяха връчени на официална церемония в края на миналата година.

EspressoNews
Снимки: Архив