Откриха новоизградена детска площадка и първия саниран блок в Годеч

2491 преглеждания

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и кметът на общино Годеч откриха новоизградена детска площадка и първият блок в града, саниран по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (НПЕЕМЖС).

Най-напред бе прерязана лентата на новото детско съоръжение, което се намира на ул. „Тинтява“, до сградата на ВиК-Годеч. Площадката е изградена от Община Годеч с финансовата подкрепа на АК „Магнит“.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков адмирира помощта, оказана от страна на бизнеса в Годеч за изграждането на детската площадка и изтъкна добрата работа на кмета. По думите му, Годеч е една от общините с най-големи водозагуби в страната и затова най-важният проект за населението е подмяната на ВиК инфраструктурата. "Почти 3 млн. лв. по линия на МРРБ се инвестираха през 2015 и 2016 в община Годеч. Предстои да завършим 4-ти и 5-ти етап по проекта", обясни той.

Кметът на Годеч, г-н Радослав Асенов благодари за подкрепата на правителството и парламентарната група на ГЕРБ, за помощта, оказана лично от министър председателя и председателя на парламентарната група за приключване на третия етап от подмяната на водопровода в града. Асенов изтъкна, че до населеното място вече има нормален достъп, след като е изграден 8 км път на стойност над 2 млн. лева. Според кмета на Годеч изграждането на нови проекти е важно за бъдещето както на общината, така и на България.

От своя страна, г-н Цветан Цветанов, подчерта пред живущите в ремонтирания блок, гражданите на Годеч, представителите на медиите и гостите на събитието, че размерът на усвоените средства по линията на европейските фондове и държавния бюджет за последните две години Община Годеч е над 5 милиона лева и резултатите от политиката, която правителството и парламентарното мнозинство провеждат са видими, като не се пренебрегва или фаворизира никой. Той е убеден, че с осъществяването на такива проекти се подобрява качеството на живот и възможностите за привличане на инвестиции в малките населени места и се изравняват условията за реализация и получаване на доходи в различните региони на страната.

45 апартамента има в реновирания блок, а стойността на ремонта е малко над 800 000 лв.

Сред гостите на събитието бяха заместник-областния управител на Софийска област г-жа Галя Георгиева, кметовете на общините Божурище, Драгоман, Сливница и Костинброд, общински съветници, представители на местни институции и бизнес, граждани на Годеч.

EspressoNews