Осветиха новите детски площадки на ДГ „Детелина“ в Драговищица

487 преглеждания

Осветиха новите детски площадки на ДГ „Детелина“ в Драговищица. Детската градина дели една сграда с началното училище „Отец Паисий“. Така училищната сграда става естествено място за един общ възпитателно-образователен комплекс.

Новите детски площадки са поставени в задната част на двора на детското заведение. Съоръженията са проектирани с високи стандарти за безопасност. Те включват разнообразни игри и атракции, които са подходящи за деца на различни възрасти.

Присъстващи на събитието бяха Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, Александър Ненов – зам.-кмет на община Костинброд в ресор Образование, Албена Виденова – кмет на село Драговищица, Борислав Борисов – кмет на село Петърч и  Симеон Спасов – кмет на село Голяновци, Иван Иванов – общински съветник, Юлияна Лозанова – директор на НУ „Отец Паисий“, служители на Общинска администрация и жители на село Драговищица.

Директорът детското заведение Румяна Аврамова и възпитателите от детската градина бяха подготвили своите деца със стих за есента, погача и украса на целия двор на детската градина. Директорът Аврамова отправи специални благодарности към ръководството на Община Костинброд, за спазеното обещание и инвестирането в бъдещето на село Драговищица и неговите най-малки жители. „С тяхната подкрепа и финансиране, нашата детска градина става все по-добро място за развитие и растеж на децата ни“.

Кметът на община Костинброд заяви:

„Най-важното за едно населено място, каквото е село Драговищица са децата! Те са нашето бъдеще! За селото мога да кажа, че ще продължаваме да надграждаме направеното. Само през последните години в селото се реновира здравния дом, обособи се стаи за пенсионерски клуб, поставиха се нови детски площадки, частично се смени водопровода. Предстои завършване на строителните дейности и в двора на Началното училище „Отец Паисий“. Там в момента се изгражда футболно игрище с изкуствена настилка, а на следващ етап ще бъде изградено баскетболно игрище и лекоатлетическа писта. В момента се изграждат нови съблекални на Футболен клуб „Спортист“, и предстои облагородяване на терена около тях. И всичко това за жителите на селото! Чака ни още работа! Няма да спираме!“.

Кметът на село Драговищица Албена Виденова поздрави ръководството на детската градина и заяви, че радостта в лицата на децата са най-важното нещо днес. Отец Николай отслужи водосвет за здраве на децата и се раздаде вкусна питка. Прекрасната детска градина е с невероятни възпитатели и отдадената в работата си директорка. Само преди една година се откри нов корпус, предназначен за ясла в ДГ „Детелина“.

Кметът на Община Костинброд обеща пред ръководството на детската градина облагородяване на двора зад сградата на ДГ „Детелина“ и поставяне на детски площадки. Само след една година обещанието е спазено и всичко казано тогава се случи. Работата в двора на детската градина ще продължи и в следващата година! До новите детски площадки ще бъде изградена площадка за пътна безопасност, както и беседки, където децата да се събират и играят.

Повече снимки от събитието, можете да разгледате ТУК.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук