Филиалът на ЦСМП-София в Божурище официално отвори врати

2622 преглеждания

Ще обслужва общината и близките части от София

Филиалът на ЦСМП-София в Божурище беше официално открит. На церемонията присъстваха  министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, директорът на ЦСМП-София д-р Георги Гелев и неговият заместник д-р Светла Богданова, заместник областният управител на Софийска област Николай Николов, както и кметът на община Божурище Георги Димов като домакин.

След водосвет на помещенията на филиала, официалните лица прерязаха лентата на филиала на Спешна помощ в град Божурище и пожелаха успех и лека работа на екипа медици, които ще работят там и ще се грижат за здравето на пациентите в общината. Филиалът в Божурище е под шапката на ЦСМП-София и е първият новооткрит от 2012 г. насам.

„Надяваме се да облекчим гражданите, чийто брой прогресивно нараства в нашата община и наличието на подобна институция е приоритет.“, заяви пред журналисти кметът на Божурище Георги Димов.

Министърът на здравеопазването съобщи, че центърът получава шест спешни екипа и две нови линейки. „Когато се прави нов филиал, той трябва да е обезпечен напълно“, допълни Кирил Ананиев.

В подкрепа на думите на министъра, кметът на Божурище подчерта, че общината е създала максимално добри условия за екипа на ЦСМП на нейна територия, за да се предотврати бъдещ отлив на кадри от там – сградният фонд е в отлично състояние, осигурени са карти за маршрутните таксита, които обслужват общината и други.   

Директорът на ЦСМП-София д-р Георги Гелев на свой ред информира, че се очаква центърът да поема средно по 2000 повиквания месечно. Освен община Божурище, филиалът ще покрива и близо 15 000 души, живеещи в близките райони на София. Д-р Гелев припомни, че още шест изнесени филиала на ЦСМП ще поемат обслужването на общините от Софийска област. те ще бъдат обособени в софийските V, XII, XXIII, XXIV ДКЦ, както и в УМБАЛСМ „Пирогов“ и в „Земляне“.

EspressoNews