Всички кметове на запад от София с отличия от Областния управител

1849 преглеждания

Илиан Тодоров раздаде годишните награди за общините от Софийска област

На официална церемония в Областната администрация на Софийска област бяха връчени Годишните награди на Областния управител за 2017 година.

Кметовете на общините от региона бяха посрещнати от Областния управител г-н Илиан Тодоров, неговите заместници г-жа Галя Георгиева и г-н Николай Николов, Главният секретар на Областната администрация г-жа Мая Цанова, директорите на дирекции и началниците на отдели в администрацията.

Начало на официалната церемония дадоха децата от ОУ „Васил Левски“ град Правец, които поздравиха присъстващите с няколко коледарски песни. По стара българска традиция, те сурвакаха домакина – г-н Тодоров, като му пожелаха успехи и здраве през следващата година. Той на свой ред дари всяко дете с кравай и лакомства.

Събитието откри г-н Тодоров, който приветства присъстващите и им благодари за ползотворната съвместна работа през изтичащата 2017 година. Областният управител подчерта, че макар и отличените от днешното събитие общини да са няколко, всички кметове и техните екипи заслужават адмирации за работата и инициативите си по места. Илиан Тодоров изтъкна, че Областната и общинските администрации работят изключително ползотворно, в духа на конструктивен диалог и разбирателство, което е и причината Софийска област да е един от най-бързо развиващите се региони в страната. Областният управител пожела това да остане така и занапред и подчерта, че Областната администрация винаги е отворена за съдействие и подкрепа за добрите проекти, които са от полза за жителите на Софийска област.  Илиан Тодоров призова кметовете да не спират да обменят опит и добри практики помежду си, за да развиват още по-успешно своите общини и региона.

Събитието продължи с официалното връчване на отличията „Кмет на Софийска област за 2017 г.“. Ето и наградените в различните категории:

„Околна среда“

-           Андрей Иванов - кмет на община Драгоман

„Инфраструктура и градска среда“

-           Румен Гунински - кмет на община Правец

 „Здравеопазване“

-           Иван Гавалюгов - кмет на община Ботевград

-           Владимир Георгиев - кмет на община Самоков

 „Образование“

-           Трайко Младенов - кмет на община Костинброд

-           Алекси Кесяков - кмет на община Челопеч

„Култура“

-           Васко Стоилков – кмет на община Сливница

-           Алекси Кесяков – кмет на община Челопеч

 „Социални дейности“

-           Радослав Асенов - кмет на община Годеч

„Трансгранично и международно сътрудничество“

-           Емил Иванов – кмет на община Своге

„Спорт и младежки дейности“

-           Цветанка Йотина – кмет на община Мирково

-           Калоян Илиев – кмет на община Ихтиман

„Привлечени инвестиции“

-           Георги Димов – кмет на община Божурище

Получавайки своите призове, всички кметове благодариха на екипите на общинските администрации за упоритостта и труда, който полагат, за да могат в общините да се реализират полезни за хората проекти. Участниците и гостите на церемонията по връчването на Годишните награди на Областния управител на Софийска област за 2017 г. се разделиха с пожелания за здраве и много професионални и лични успехи през 2018 година.

източник: Областна администрация Софийска област