Общински съвет-Божурище ще заседава на 22 февруари

1535 преглеждания

Общински съвет-Божурище ще заседава на 22 февруари

Заседание на Общински съвет-Божурище ще се проведе на 22 февруари 2018 г. с начален час 14:00. Местният парламент ще заседава в НЧ „Христо Ботев–1934г.”–  малък салон, гр.Божурище при дневен ред, включващ 15 точки.

Общинските съветници ще решат дали да бъдат отдадени под наем помещения, които се намират в сградата на кметството в с.Пожарево и в кметството на с. Пролеша, и ще се произнесат по продажбата на поземлен имот, частна-общинска собственост в Божурище.

Ще бъде изменена и Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2018 г.

Съветниците ще разискват още удължаването на срока за отстъпено право на строеж върху УПИ I общ., кв.82, гр. Божурище, както и предложението на председателя на ПК Божур за продажба на Масивна сграда-фурна в с. Златуша на Община Божурище.

Следващата точка е посветена на учредяване на безвъзмездно право на ползване на сграда №10, находяща се в УПИ VІІІ000259, за КОО, кв.103попланана гр. Божурище.

Заседанието ще продължи с одобряване на проект за Подробен устройствен план /ПУП/ – Парцеларен план за елементите на техническата инфраструктура на линеен обект извън границите на урбанизираната територия за обект: Външно ел. захранване на „Жилищна сграда”, в УПИ II024034, кв.1, „Жилищна сграда”, в УПИ IV024034, кв.1 и „Жилищна сграда”, в УПИ V024034, кв.1, м.”Гюргеволог” с. Пожарево, общ. Божурище.

Като следваща точка от дневния ред на съветниците е предвидена темата за издаване на разрешение за изработване на проект за Подробен устройствен план /ПУП/ – парцеларен план /ПП/ за елементите на техническата инфраструктура на линеен обект извън границите на урбанизираната територия за осигуряване на транспортен достъп до имот №58606.19.57, местност „Долен Соват”, с. Пролеша, общ. Божурище.

Съгласие за изменение на ПУП – ПРЗ в обхват УПИ II общ., за спортно-развлекателен комплекс, кв.31, гр. Божурище е поредната част от заседанието на местния парламент.

Общинският съвет ще реши и за отпускане на еднократна финансова помощ на нуждаещи се лица, както и за безвъзмездното предоставяне за ползване на копирна машина на СУ „Летец Христо Топракчиев“.

Предпоследната точка от реда на заседанието е: Одобряване на погасителен план за изплащане на дължимите дивиденти, реализирани от дейността на „Бъдеще 3” ООД за периода от 01.01.2012г. до 31.12.2017 г. към Община Божурище, в качеството й на пълноправен съдружник.

Работата на общинския съвет ще приключи след изчерпване на точка „Разни“.

EspressoNews