110 енергоспестяващи лампи бяха монтирани в Годеч

1521 преглеждания

Приключи подмяната на част от уличното осветление на град Годеч. 110 броя нови енергоспестяващи лампи бяха монтирани по Софийското шосе – от входа на града,  кв. Цикура, до изхода за село Ропот.

Новината бе съобщена от г-жа Станислава Балабанова, зам.-кмет на Община Годеч.

Г-жа Балабанова припомни, че с Постановление №369 на Министерски съвет от 22.12.2015 г. на Община Годеч бяха отпуснати 220 000 лв. 210 000 лв. от тях бяха вложени за ремонт на сградата на общинската администрация, а 10 000 лв. за подмяна на уличната осветителна мрежа.

Станислава Балабанова заяви, че на територията на общината все още има лампи, светещи с мощност 75 вата и 125 вата, водещи до голяма консумация на ел. енергия, следователно и до голям разход за общината.

Монтираните нови енергоспестяващи осветителни тела са с мощност 2 x 10 вата, обясни още Балабанова.  С цел по-добро осветление и видимост лампите са монтирани на всеки стълб, а не както досега – през стълб или през два.

Зам.-кметът по финанси разкри, че общинското ръководство предприема мерки по обследване на цялата улична осветителна мрежа на град Годеч и 19-те села с цел кандидатстване за цялостната й подмяна с нова енергоспестяваща, която да намали драстично разходите за улично осветление и подобри осветеността  на територията на цялата община.

Източник: Актуален глас