Благотворителен базар и концерт организират в Годеч

1212 преглеждания

Събраните средства ще подпомогнат лечението на две деца от градa

Народно читалище „Н. Й. Вапцаров 1899“ в Годеч ще бъде домакин на благотворителна проява в града. Събитието ще се състои на 15 декември, като ще съчетае в себе си базар и концерт. 

Базарът ще отовори врати в 09:00 ч. и ще продължи през целия ден. Той е своеобразно продължение на друга благотворителна инициатива в града „От майка за майка“, която се проведе на 15 август, като част от събраните и непродадени тогава дрехи и играчки ще потърсят отново своя нов собственик. 

Коледният дух ще бъде изразен благодарение на децата и учениците от ДГ „Юрий Гагарин“ и НУ „Христо Ботев“, които ще изработят коледни картички, играчки, украса и др., които също ще се продават с благотворителна цел. Веднага след края на базара, от 18:00 ч., на сцената на народното читалище ще излязат местни групи и изпълнители, които също ще се включат в благотворителната инициатива.

Средствата, които ще се съберат от този специален ден, посветен на добротворчеството в Годеч, ще подпомогнат лечението на две деца от града, болни от детска церебрална парализа. Това са малките Младен и Мартин, като организаторите на събитието са обединени от посланията „Да отворим сърцата си“, „Да бъдем по-добри“, „Да дадем надежда на две деца и техните семейства“.

EspressoNews