В Петърч бе дадено началото на строителство на обект за изграждане на подпорна стена

636 преглеждания

Обектът се намира в близост до центъра на селото

С официална церемония „Първа копка“, на 23 септември, в село Петърч бе дадено началото на строителство на обект „Изграждане на подпорна стена при ОТ 80- ОТ 85, квартал 34 в село Петърч, община Костинброд“.

Обектът се намира в близост до центъра на село Петърч. Разполага се на ул. „Еделвайс“ и представлява укрепване на терен с голяма денивелация и уширяване на  улицата. Участъкът от улицата, който ще се укрепи е с обща дължина 139 м. и свличането на терена стесняваше улицата, с което застрашава както и живущите, така и всички преминаващи.

Стената ще бъде разположена на уличната регулационна линия и при всички изисквания за безопасност ще осигури едно спокойно преминаване. Отец Желязко Симонов отслужи водосвет за здраве и успешно строителство на обекта.

На първата копка присъстваха кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, Борислав Борисов – кмет на село Петърч, инж. Теодора Гогова и Александър Ненов – зам.-кметове на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет Костинброд, общински съветници: Даниела Станкова, Марияна Кръстанова и Мариян Младенов и служители на ОбА-Костинброд.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук