На 19-ти април бе поставено началото на конкурсната програма на „Шопски наниз“

53 преглеждания

Над 2100 участника във фестивала

На 19-ти април от 16.30 ч. на площад Иван Вазов бе поставено началото на конкурсната програма на превърналия се в традиция за община Костинброд Международен фолклорен фестивал „Шопски наниз“.

На откриването на фестивала присъстваха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-н Александър Ненов – зам.-кмет на община Костинброд и Директор на фестивала, д-р Атанас тенев- председател на Общински съвет – Костинброд, общински съветници, директори на социални центрове, на училища и детски градини.

След анонс от водещия Рангел Вангелов думата беше дадена на заместник-кмета на община Костинброд и директор на фестивала- г-н Александър Ненов: „ За мен е чест да открия 14-ия Международен Фолклорен фестивал „Шопски наниз“. През тези три дни в град Костинброд ще има над 2100 участника. С тях ще дойдат техни приятели, родители, близки и ще видят нашия прекрасен град и нашата прекрасна община. Ще разберат, че сърцето на фолклора тупти в Костинброд. Ще усетят нашето гостоприемство и как посрещаме всички наши гости от общините в България и от съседната наша приятелска държава – Република Сърбия. Поздравявам целия екип, който работи Фестивалът да се превърне в един голям и търсен фолклорен форум. Поздравявам доброволците, които всяка година се увеличават и спомагат „Шопски наниз“ да има своето място в Културния календар на България.“

Източник, сн.: Община Костинброд