Георги Димов: Не ни остава друго, освен да правим големи и сърцати дела

1308 преглеждания

Кметът на Божурище честити днешния празник

Поздравление по повод днешния Ден на народните будители публикува в профила си в социалната мрежа кметът на община Божурище Георги Димов. Отдавайки заслужена почит на просветителите и борците за свобода, Димов поздрави и тези, които продължават делото им и днес:

Днес е Денят на народните будители!

Денят на народните будители е посветен на делото на книжовниците, просветителите и борците за национално освобождение. Това са онези хора на духа, словото и действието, които през вековете са запазили духовните ценности на нацията и нейния морал.

Пожелавам на всички нас, да осъзнаем колко е важно да помним тези велики хора и делата им, да черпим пример от тях и най-малкото да предадем на децата си техните послания.

Не ни остава друго, освен да правим големи и сърцати дела, защото в спомените на децата ни и тези, на които даваме пример, ние ще бъдем будители!

Честит празник на всички днешни будители и поклон пред онези, които ни създадоха като народ и формираха в нас високите ценности, на нас остава само да ги последваме и занапред!

Честит празник, будители!

Снимка: Г. Димов, Фейсбук

EspressoNews