Доника Ризова: Успех на всички таланти, които ще изживеят приключението "Работилница за репортери"!

2311 преглеждания

Да си в крак с времето вече е шеметна надпревара и само младостта може да покаже ярко как традиционните журналистически жанрове, традиционните медии ще преминат през тези турболентни времена

Доника Ризова е един от менторите на „Работилница за репортери“. Доника, която в своята професионална кариера има богат опит на журналист в радио и телевизия, е с талантите от Работилницата от първото издание на ученическия конкурс-обучение. През 2019 г. и 2020 г. тя бе ментор на участниците, а през 2016, 2017 и 2018 г., бе член на журито и оценява работата на учениците, като наред с това, предостави и възможност за професионален стаж на избрани участници.

През тази година, тя отново ще бъде един от менторите в конкурса и ще работи още по-пряко с бъдещите журналисти, за да им помогне да разкрият своя потенциал и умения:

"Да съм ментор в "Работилница за репортери" е отговорност и голяма чест. Конкурсът вече е национален и това означава, че ще даде възможност на още повече ученици да премерят сили с връстниците си и да направят своите първи крачки в прекрасната професия журналист. Тази година е годината на новите предизивикателства заради пандемичната обстановка, заради променения ни график, заради миграцията на комуникацията в социалните мрежи и в онлайн пространството. Заради това и конкурсът тази година според мен ще заяви още по-силно необходимостта от това, в професията ни да влизат хора с мисия и модерно мислене. Младите участници със сигурност ще научат много от екипа на конкурса, но много повече ще научим ние менторите. Защото да си в крак с времето вече е шеметна надпревара и само младостта може да покаже ярко как традиционните журналистически жанрове, традиционните медии ще преминат през тези турболентни времена. Успех на всички таланти, които ще изживеят приключението "Работилница за репортери"! Заедно ще преминем през това приключение в търсене на вдъхновяващото добро."

Повече за Доника Ризова:

Доника Ризова е журналист с над 20 годишен опит, ПР експерт, травъл блогър и детски писател. Започва журналистическата си кариера в Дарик радио, а след това е автор и водещ на предаването „Медиите ON AIR“ по телевизия България он ер. По – късно е водещ на съботно – неделния сутрешен блок „Фамилно“.

Завършва „Връзки с обществеността“ в СУ Св. Климент Охридски и последователно е ПР мениджър и КСО на медийна група Инвестор. Съосновател на обучителния проект за бизнес лидери „Честно за…“ ( www.chestnoza.com)

 Доника е застъпник на редица образователни каузи. Тя бе и сред организаторите на международната конференция „Образование и бизнес“. Пише за български списания и е активен травъл блогър.

Носител е на редица журналистически награди, сред които „Златно перо“ на СБЖ, наградата „Свети Влас“ за телевизионна журналистика, отличие от фестивала „Българската Европа“ , "Добрият пример" от Еспресо медия и др.


Повече информация за възможности за партньорства и спонсорска подкрепа на проекта можете да получите на имейл: office@espressonews.bg.


Повече за проекта "Работилница за репортери”:

"Работилница за репортери” е онлайн журналистически конкурс-обучение, предназначен за ученици от 9. до 12. клас, който се организира от портала за новини Espressonews.bg. Основните цели на проекта са: да бъде стимулиран интереса на учениците към журналистическата професия, като се развият таланта и уменията им за творческо писане; да бъдат представени и популяризирани историческите, културните и природни богатства и икономически потенциал на България; да се подпомогне кариерното ориентиране и кандидатстване във висше учебно заведение на участниците в конкурса.

Победители в досегашните издания на „Работилница за репортери“ са: Василена Сайчева, ученичка от ПГ „Велизар Пеев“, град Своге - победител в първото издание на конкурса през 2016-та; Симеон Симеонов, ученик от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, град Годеч - победител в „Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България“; Ани Павлова, ученичка на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и Теодора Александрова от ПЕГ „Йоан Екзарх“, Враца - победители в третото издание на конкурса „Работилница за репортери 2018 - Родова памет“, Елина Алипиева от ПЕГ „Йоан Екзарх“, Враца - победител в „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ и Калина Александрова, ученичка в ЧНГ „Ерих Кестнер“, гр. София - победител в петото издание на конкурса "Книга на спомените". Най-добрите участници в проекта по традиция получават редица награди от партньори на проекта, сред които и журналистически стажове и гостувания в местни и национални медии. Най-изявените участници в конкурса получават възможността да се обучават в желана от тях дисциплина в катедра „Медии и обществени комуникации“ на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), без полагане на задължителния изпит по „Български език и литература“. От 2017 година Работилница за репортери“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел, която предоставя и голямата награда за победителя в конкурса - пътуване до Брюксел и посещение на Европейския парламент.

Разгледайте едни от най-добрите материали на участниците досега и подкрепете проекта, като се включите в предизвикателството #РаботилницаЗаРепортериChallenge: https://bit.ly/RabotilnitsaChallenge

СЛЕДЕТЕ ФЕЙСБУК СТРАНИЦИТЕ НА РАБОТИЛНИЦА ЗА РЕПОРТЕРИ И ESPRESSO NEWS:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук