Дупничани отбелязаха 142 години от Освобождението на България

992 преглеждания

Репортаж на Милена Миланова, ученичка в НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Благоевград

Трети март е национален празник на България и един от най-важните дни в историята ни. Днес град Дупница чества 142 години от Освобождението от османско владичество. Въпреки отмяната на културно-масови мероприятия, създалата се паника в населението свързана с настъпващия вирус и силния вятър, десетки жители се събраха да отбележат празника и да отдадат почит към Опълченците дали живота си за родината. 

Скромното честването на празника започна с традиционно поднасяне на венци в 10:45 ч., съпроводено от духовия оркестър на град Дупница. Поднесоха се и цветя пред паметниците на дупнишките борци. В 11:00 ч. момчета и момичета, облечени в традиционно българско облекло, тържествено издигнаха Националния флаг на площад „Свобода“.

Материалът е изготвен от Милена Миланова, ученичка в НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Благоевград, за ученическия конкурс „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“

„Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ Magnit,  BHTCАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontimeМания Принт,  ПГ "Велизар Пеев"

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRДарик радио, Радио FM+noviteroditeli.bgTeen Stationtopnovini.bg

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“: Община Враца

Институционални партньори: Община ВрацаОбщина МонтанаОбщина ЧавдарОбщина Елин Пелин