Кметът на Костинброд е представител на НСОРБ в състава на Координационно звено за контрол

267 преглеждания

Кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, е номиниран от управителния съвет на НСОРБ за представител на Сдружението в състава на Координационното звено за контрол по изпълнението на Механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст към Министерство на образованието и науката.

С Постановление на Министерски съвет № 100 от 2018 г. е създаден Механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

На основание чл. 2, ал. 1 от ПМС 100 е създадено Координационно звено под ръководството на заместник министър-председателя с функции за координация по отношение на дейността на Министерството на образованието и науката със задача да осъществява междуинституционална координация и контрол на национално ниво за изпълнението на механизма по чл. 1, ал. 1, както и да координира разработването на система от мерки за превенция на отпадането на деца и ученици от образователната система съобразно анализа на данни, събрани от Информационната система за реализация на механизма (ИСРМ).

Представители на НСОРБ ще бъдат кметът на община Костинброд – Младенов, кметът на община Враца – Калин Каменов и кметът на община Казанлък – Галина Стоянова.

Източник и снимка: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук