Кметът на община Костинброд е член на Регионален съвет за развитие на Югозападния район

581 преглеждания

Софийска област ще бъде представлявана в съвета и от Областния управител и кметовете на Сливница и Елин Пелин

На 28 ноември, на oбластния съвет за развитие, провел се в сградата на Областна администрация на Софийска област, представителите на общините в областта, на администрации, организации и ведомства единодушно дадоха своя вот за кметовете, които ще представляват Софийска област в РСР на ЮЗР.

Кметовете на Костинброд, Сливница и Елин Пелин и Областният управител ще представляват Софийска област в съвета.

Градоначалникът на Костинброд Трайко Младенов бе преизбран като представител, след като през мандат 2015 г.-2019 г. той беше част от съвета.

Регионален съвет за развитие на ЮЗР обхваща едни от изключително важните и бързо развиващи се области, в които влизат общини с доказали се качества, опит и възможности. Регионалните съвети за развитие са органи за провеждане на държавната политика за регионално развитие в 6-те района от ниво 2 в страната. Съгласно законодателството за регионално развитие в състава на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район участват представители на министерства, областните управители на петте области от Югозападен район - София, Софийска, Перник, Кюстендил и Благоевград, кметове на общини и членове на общинските съвети в района, както и представители на социално-икономически партньори и академичната общност.

Една от основните функции на Регионалния съвет за развитие е да разглежда важни за района политики и да търси решения на актуални за развитието на района проблеми.

Младенов благодари на Областната администрация за доверието и номинирането му, на представителите на общините за дадения положителен вот и декларира, че ще отстоява интересите на района, областта ни, общините в нея и на община Костинброд.

EspressoNews

Снимки: Община Костинброд