Книгата „Позволението да чувстваме“ на д-р Марк Бракет с официално представяне на 9 май

4594 преглеждания

Входът за събитието е свободен

Фондация за развитие на Емоционалната интелигентност ще представи българското издание на книгата „Позволението да чувстваме“ на д-р Марк Бракет. Събитието е с вход свободен и ще се проведе на 9 май /четвъртък/ от 18.30 ч. в Launchee, зала Кеплер 452Б, гр. София, бул. Мария Луиза 2 ЦУМ.

В рамките на представянето на книгата, част от екипа на фондация „Добрият пример“, в лицето на нейния създател Десислава Василева, която е и носител на приз „Емоционално интелигентен лидер“ от първите в България награди за емоционална интелигентност, организирани от Фондация за развитие на Емоционалната интелигентност, заедно с доброволци от „Добрият пример“ ще прочетат пред публиката откъси от „Позволението да чувстваме“, под формата на „Представление на сетива“.   

Книгата „Позволението да чувстваме“ на д-р Марк Бракет от Издателство „Фондация за развитие на Емоционалната интелигентност“, съдържа много послания към читателите си – за начина, по който може да се чувствате, ако си забранявате да изразявате и чувствате емоции. В редовете на 384 страници на книгата ще откриете практически методи, техники и идеи за развитие на вашата емоционална интелигентност. В книгата ще намерите отговори на важни въпроси, като: „Как се чувствам?“; „Как искам да се чувствам в училище, на работа, в къщи?“; „Как ще се уверя, че изпитвам тези чувства?“; „Какво да правя, когато се появят нежелани чувства?“ Богатството й е свързано и с механизмите, които д-р Марк Бракет споделя и обяснява как чрез ролята на родител, мениджър, колега да използвате емоциите като информация и ресурс за подобряване на взаимоотношения и ефективност в работата. Тази книга е много полезна и за учители, педагогически съветници и всички професионалисти, посветили се на сферата на образованието. Тя разкрива умения и обяснява процеси за управление на емоции при децата, развитие на самоосъзнаването и изграждане на стратегии на регулиране на емоции, съдържащи се в 5 степенния модел RULER. Книгата е ценна, не само защото е преведена на повече от 22 езика, но и с идеите за подобряване на взаимоотношенията в семейната система. Тя свързва всеки от нас с историята на неговите чувства, припомня за емоциите в семействата ни и моделите на емоционални преживявания, като оптимистично насочва към нови переспективи за активна преработка на емоции, емоционални реакции и поведения. Вдъхновява ни към развитие на емоционална интелигентност и постигане на благополучие.

Марк Бракет, доктор по психология и изследовател в областта на емоционалната интелигентност, е основател и директор на Центъра по Емоционална интелигентност в Университета Йейл и професор в Центъра за изучаване на деца към същия университет. Марк е публикувал над 150 научни статии за ролята на емоциите и емоционалната интелигентност в ученето, вземането на решения, творчеството, взаимоотношенията, здравето и изпълнението на задачи. Неговата книга “Permission to Feel” е преведена на над 22 езика, включително вече и на български език. Марк Бракет е водещият автор на системния подход RULER за социално и емоционално учене. Системата е възприета от повече от 3 500 начални училища и гимназии в Съединените щати, както и в други страни. Марк е получил множество награди и е член на Борда на директорите на Collaborative for Academic, Social, and Emotional Learning (CASEL). Той е съосновател на Oji Life Lab – корпоративна фирма, създала иновативна дигитална система за обучение по емоционална интелигентност за бизнеса. Марк консултира редовно корпорации като Facebook, Microsoft, Google и други за това как да интегрират принципите на емоционалната интелигентност в обучението на служителите и дизайна на продуктите си.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук