Купа „Драговищица“ събра над 300 приятели на футбола

725 преглеждания

Първото място бе спечелено от АФК „Мрамор“

Над 300 почитатели на футбола изгледаха решителните мачове от приятелския футболен турнир за Купа „Драговищица“. Спортната надпревара се проведе на 8 май, на едноименния стадион в Драговищица. Организатор на проявата е местният футболен клуб „Спортист“, като тя бе посветена на празника на селото, който се чества на 9 май.

Мачовете от четиристранния турнир се играха в две последователни недели - 1 и 8 май, а полувремената бяха по 35 минути.

На 1 май се състояха полуфиналите, където „Спортист“ елиминира „Зенит“ (Церово) с 9:8 след изпълнение на дузпи, като в редовното време срещата завърши 2:2. Във втория полуфинал АФК „Мрамор“ отстрани с 3:1 „Обеля“.

За съжаление отборът на „Обеля“ не събра необходимия брой футболисти за мачът на 8 май, който бе за 3-тото място, срещу „Зенит“ (Церово) и така то бе присъдено на отбора от община Своге. За забавление на зрителите, срещу „Зенит“ се изправи сборен отбор от местни момчета от Драговищица, мнозина от които бивши футболисти на „Спортист“. Те показаха, че не са забравили как се „пипа топката“ и победиха с 3:2. В борбата за първото място АФК „Мрамор“ спечели с 3:1 срещу „Спортист“.

Сред многобройните зрители на турнира бяха и Александър Ненов - зам.-кмет на община Костинброд, Албена Виденова - кмет на Драговищица и Иван Иванов - общински съветник.

След последния съдийски сигнал на финала отборите си направиха обща снимка, а новоизбраното ръководство на „Спортист“, начело с Мони Георгиев и благодетелите на тима Петър Никифоров Илия Запрянов, ги зарадваха с купи и грамоти.

Участниците си пожелаха все по-чести срещи  по хубави поводи и празникът на Драговищица и занапред да бъде отбелязван с футболни инициативи.

Ръководството на „Спортист“ получи уверението, че Община Костинброд и занапред ще продължава да подкрепя дейността на клуба, който е основан през 1948 г. и с гордост и огромно желание продължава да пази футболните традиции на Драговищица.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук