Напусна ни Треньорът, Приятелят и Човекът Игнат Асенов

3234 преглеждания

На 1 август 2016 г. почина Игнат Асенов Георгиев – треньорът по волейбол на Божурище. Той бе човекът, който възпита поколения наред, изгради личности и спортисти.

Обичаше работата си. Бе отдал живота си на нея, на децата, които поемаше от ранна детска възраст, тренираше, но и възпитаваше. „Господина“ държеше не само на спорта, но и на възпитанието, обучението и  добрите навици.  Проверяваше успеха в училище и амбицираше децата да учат и спортуват. Имаше си подход към всеки, колкото и различни да бяха стотиците деца и младежи, с които той работеше. Водеше ни на лагери, сигурно като всеки друг треньор, но за нас те бяха незабравими. С тичането до припадък, после с тангетора с минерална вода на Момин проход и по традиция всяка вечер така очакваната вечеринка. Вечеринката, на която слушахме Металика и Марая Кери, под звуците, на които се зараждаха първите любовни трепети.  Дори и днес всеки от нас , когато чуе  така добре позната и обичана мелодия все още потрепва и изплуват в съзнанието от тези мигове… миговете, които Игнат ни подари!

Той бе скромен, а всяка стотинка, която успееше да изкара, да уговори някакво спонсорство или да събере по някакъв начин, всичко влагаше в топки.

Игнат Асенов Георгиев е роден на 28.08.1947 г. в с. Протопопинци, обл.Монтана.  

Завършва ТПТ "Васил Левски" - град Пловдив през 1975 г. с квалификация "Треньор по волейбол".

Шест години /от 1968 до 1973 г./ работи като книговезец в СП "Кооператор" - Божурище.

От 01.09.1975 г. започва работа като треньор по волейбол в ДФКС "Летец".

Дълги години е работил като военнослужещ, 12 години е работил в Театъра на българската армия, откъдето се пенсионира.

От 1996 г. до 2006 г. работи като треньор по волейбол в СОУ"Летец Христо Топракчиев" - град Божурище, като с отбора печелят множество областни и национални състезания.

Поклон пред светлата му памет!

Опелото ще се извърши на 03 август 2016 г. /сряда/ от 9:00 часа в храм „Света Троица“ гр. Божурище.