Община Божурище с награда за „Най-добра практика в областта на публично-частното партньорство“ от Годишните награди на Областния управител за 2016

1489 преглеждания

Община Божурище бе отличена в категорията „Най-добра практика в областта на публично-частното партньорство“  на Годишните награди на Областния управител за 2016 година. Кметът на общината, г-н Георги Димов получи плакет и грамота, а отличието му бе за привлечени инвестиции и отлично взаимодействие с бизнеса на територията на община Божурище и Областна администрация на Софийска област. Г-н Димов сподели, че е приятно изненадан от наградата и обеща да продължи тази успешна политика и занапред.

Росица Иванова, областен управител на Софийска област връчи Годишните награди на областния управител за 2016 г., на специална церемония, провела се на 22 декември, в заседателната зала на Областната администрация.

Традиционно бяха връчени наградите на най-успешните общини в Софийска област в категориите „Околна среда“, „Инфраструктура и градска среда“, „Образование и култура“, „Социални дейности“, „Спорт и младежки дейности“ и „Община с най-голям напредък в реализиране на Национална програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради“.

Специална комисия, назначена със заповед на Областния управител, определи победителите.

Наградените и присъстващите бях поздравени от г-жа Иванова и от официалните гости на церемонията, сред които г-жа Ирена Соколова – народен представител в 43-то Народно събрание и заместник-председател на Парламентарната комисия по културата и медиите, г-жа Живка Такева-Първанова – Областен управител на област София, проф. Пенчо Гешев – ректор на НСА и проф. Лозан Митев – преподавател в НСА „Васил Левски“, г-н Христо Андреев – началник на РУО-София регион, г-н Николай Николов – Заместник областен управител на Софийска област, г-жа Мая Цанова – главен секретар на Областната администрация на Софийска област.

г-жа Росица Иванова поздрави всички кметове за активната им работа и сподели, че изборът кой да бъде награден е бил изключително труден, предвид факта, че в населените места от Софийска област се реализират многобройни полезни инициативи, които водят до облагородяване на населените места и подобряват живота на местните жители. Областният управител отправи пожелание към кметовете да работят все така активно и успешно и през 2017 година.

 

Espressonews