Общините на запад от София взеха голяма част от годишните награди на областния управител за 2016 г.

2590 преглеждания

Росица Иванова, областен управител на Софийска област връчи Годишните награди на областния управител за 2016 г. На специална церемония, която се проведе в четвъртък, 22 декември от 13.00 часа в Заседателната зала на Областната администрация най-добре работещите общини, както и най-изявените дейци в областта на образованието, културата, спорта, вероизповеданията, читалищната дейност и медиите получиха своите заслужени признания.

Традиционно бяха връчени и наградите на най-успешните общини в Софийска област в категориите „Околна среда“, „Инфраструктура и градска среда“, „Образование и култура“, „Социални дейности“, „Спорт и младежки дейности“ и „Община с най-голям напредък в реализиране на Национална програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради“. Наградените и присъстващите бях поздравени от г-жа Иванова и от официалните гости на церемонията, сред които г-жа Ирена Соколова – народен представител в 43-то Народно събрание и заместник-председател на Парламентарната комисия по културата и медиите, г-жа Живка Такева-Първанова – Областен управител на област София, проф. Пенчо Гешев – ректор на НСА и проф. Лозан Митев – преподавател в НСА „Васил Левски“, г-н Христо Андреев – началник на РУО-София регион, г-н Николай Николов – Заместник областен управител на Софийска област, г-жа Мая Цанова – главен секретар на Областната администрация на Софийска област.

Индивидуално признание получи заместник-кмета на община Драгоман Лидия Банкова-Найденова „За значим принос и изключителни заслуги в утвърждаването на християнската вяра и обновяването на православните храмове в община Драгоман и в Софийска област през 2016 г.“, а г-жа Бориславка Тошева библиотекар-секретар на НЧ „Климент Охридски 1924“ с. Осеновлаг, община Своге – стана носител на грамота за „Най-изявен деец в областта на читалищната дейност от Софийска област през 2016 г.“.

Общините на запад от София се поздравиха с редица награди в различните категории, като приза в категория "Инфраструктура и градска среда“ грабна община Годеч с кмет Радослав Асенов, а в категория „Култура и образование“ - Община Костинброд с кмет Трайко Младенов. В категорията „Спорт и младежки дейности“ бяха отличени Община Драгоман, с кмет Андрей Иванов и община Сливница, с кмет Васко Стоилков, а за „Най-добра практика в областта на публично-частното партньорство“ бе обявена Община Божурище, с кмет Георги Димов за привлечени инвестиции и отлично взаимодействие с бизнеса на територията на община Божурище и Областна администрация на Софийска област.

За „Партньорство“ заслужено признание получи г-н Веселин Петков кмет на село МИЛАНОВО, Община Своге – за изключителното му съдействие в реализацията и изпълнението на проекта „Храмът на родовата памет. Реставрация, консервация и експозиция на църквата „Св. Рождество Богородично“. 

Общините Сливница, Драгоман и Своге получиха специални грамоти за участие в конкурса „Годишни награди за 2016 г. на Министерството на туризма“, съответно за участието им в категориите "Културно исторически туризъм“, „Туристическо събитие“ и „ Специализиран туризъм“.

Закривайки церемонията по връчването на Годишните награди на Областния управител за 2016 година, г-жа Росица Иванова пожела светли празници на всички присъстващи и техните близки, а за общините на Софийска област и техните жители - късмет във всички начинания и новата 2017 година да бъде изпълнена с успешно реализирани проекти и полезни каузи, развиващи региона и Република България.

 

Espressonews