Община Костинброд отново ще участва в конкурса „Кмет на годината“

666 преглеждания

В категория „Социални мерки по време на епидемия“

Община Костинброд отново ще участва в конкурса „Кмет на годината“, който се организира от онлайн портала Kmeta.bg. Тазгодишното участие на Община Костинброд е в категория „Социални мерки по време на епидемия“. Всички желаещи да подкрепят Община Костинброд, могат да го направят до 29 октомври, на платформата kmetnagodinata.bg. Гласуването е онлайн. Победителите от националното онлайн допитване ще бъдат обявени на тържествена церемония на 30 октомври.

През последните месеци общината организира десетки дезифекцирания, инициира раздаване на маски, ръкавици. Затвори всички пенсионерски клубове, общинския кооперативен пазар и наложи вечерен час. Малко общини в България се усмелиха да наложат, заедно с районните управления, час за прибиране по домовете. Само общините Чирпан, Елин Пелин, Стара Загора, Нова Загора и Костинброд поставиха тези ограничения.

Всичко беше с една единствена цел - опазване здравето на всички нас и нашите родители!

• ОБЩИНА КОСТИНБРОД ДЕЗИНФЕКЦИРА ОБЩЕСТВЕНИТЕ СИ СГРАДИ СРЕЩУ COVID-19

Като част от превантивните мерките на Националния кризисен щаб, за предотвратяване на разпространението на коронавируса, през месец април започва регулярно дезинфекциране на обществени сгради в град Костинброд. Това се случва и до ден днешен!

• ЗА ПЕРИОДА НА ДЕЙСТВИЕ НА ВЪВЕДЕНИТЕ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ ОБЩИНА КОСТИНБРОД ОБЯВИ ГОРЕЩА ТЕЛЕФОННА ЛИНИЯ ЗА ДОСТАВКА НА ХРАНИ И МЕДИКАМЕНТИ ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ

на самотни, трудноподвижни и възрастни хора над 65 годишна възраст, попадащи извън обхвата на ползвателите на услугите „Домашен социален патронаж“ и „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“.

• ДОБРОВОЛЦИ ИЗВЪРШИХА ДЕЗИНФЕКЦИЯ В ОБЩИНА КОСТИНБРОД!

Деветнадесет доброволци, абсолютно безвъзмездно, дезинфекцираха с ръчни пръскачки с Йодофор „ДЕЗИНФЕКТ В“- почистващ дезинфекционен препарат Йод-16/1000 g /1,6%/, ПАВ > = 7 %.

С особено внимание се дезинфекцираха зоните пред пощите, пейките, спирките, тротоарите с най-голяма интензивност от преминаващи и други обществени пространства.

На всички доброволци, които се включиха в инициативата, преминаха през обучение за работа с пръскачките и бяха инструктирани как да работят с дезинфектанта. Раздадени им бяха и лични предпазни средства - маски, очила, ръкавици и предпазно облекло. Доброволците бяха наши съграждани, записани след кампанията на община Костинброд от началото на епидемията от COVID-19 в България. В инициативата участваха част от Доброволно формирование “Феникс” и общинския щаб.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук