Общински съвет-Драгоман ще заседава в сряда

1278 преглеждания

Вижте дневния ред

Редовно заседание на Общински съвет-Драгоман ще се проведе на 30 май 2018 г. с начален час 15:00 в Заседателната зала на Общината.
Проектът за дневен ред предвижда 24 точки, по които ще трябв ада се произнесат съветниците. Те ще започнат работата си с 1Приемане на отчет за дейността на Общински съвет-Драгоман и неговите комисии за периода 11.11.2017г.—11.05.2018г. и Приемане на Отчет за изпълнение на решенията на ОбС-Драгоман от общинска администрация за периода 11.11.2017г.—11.05.2018г.
На следващо място ще бъде разгледано кандидатстване по процедура чрез подбор BG06RDNP001-7.007—Спорт „Изграждане, реконструкция, ремонт, оборудване и/или обзавеждане на спортна инфраструктура“ по подмярка 7.2. „Инвестиция в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програма за развитие на селските райони 2014-2020г. с проект: „Изграждане и обзавеждане на спортна инфраструктура в гр. Драгоман—игрище за баскетбол“.
Четвъртата точка отново е посветена на кандидатстването по европейски проект - „Изграждане и обзавеждане на физкултурен салон в СУ „Христо Ботев“ УПИ—I, кв.5 гр. Драгоман.
След това местният парламент ще гласува предоставяне на земи от ОПФ на основание чл.45ж, ал.1 от ППЗСПЗЗ във връзка с §27, ал.2, т.1 от ПЗР на ЗСПЗЗ; отдаването под наем на земи по чл.19 от ЗСПЗЗ в землището на с. Круша и на с.Чорул, както и отдаването под наем на общинско помещение—стая, находяща се на първи етаж в сградата на кметството в с. Габер.
Общинският съвет ще разгледа още отдаване под наем на земи по чл.19 от ЗСПЗЗ в землището на с.Чорул и промяна предназначение съгласно чл.6, ал.1 от ЗОС на няколко недвижими имота, публична общинска собственост. Ще бъде гласувано и отдаване под наем на строително петно No21 съгласно Схемата за разполагане на временни преместваеми съоръжения в гр. Драгоман—ЦГЧ за поставяне на павилион с търговска цел.
В края на заседанието местният парламент ще се произнесе по няколко заявления и жалби от граждани, включително и за отпускане на еднократна парична помощ и за ползването на част от платен годишен отпуск на председателя на ОбС.
Майското заседание  Общински съвет-Драгоман ще завърши с точка „Други“.
EspressoNews