Откриха новата централа на БЧК и БМЧК в Костинброд

2707 преглеждания

Централата на Български Червен кръст и Български Младежки Червен кръст в Костинброд бе официално открита.

Припомняме, че за целите на доброволческата организация община Костинброд предостави две помещения, които да послужат за централа. Стаите бяха ремонтирани със средства на местната администрация, а мебелите са дарени от Белгийското посолство. За завършването на офиса помогнаха и от местния Дневен център за работа с деца на улицата, както и от областната организация на БЧК.

Гостите на събитието бяха приветствани от Антонио Тенев - председател на БМЧК- Костинброд, който изказа своите благодарности и отбеляза, че днешното откриване е символично, предвид факта, че БЧК и БМЧК-Костинброд работят и преди откриването на централата. Въпреки това от настоящия момент нататък доброволците в двете организации се надяват да продължат да постигат все по-големи резултати, а институцията да заработи с темповете, с които работят европейските им колеги.

Тенев допълни, че основна мисия на БМЧК-Костинброд, която ще изпълняват съвместно с БЧК, ще бъде работата в социален аспект и подобряването на живота на хората в общината, както и децата в неравностойно положение.

Това е първата младежка организация на БЧК в Костинброд, а нейните членове до момента са 30.

Официални гости на събитието бяха кметът на община Костинброд Трайко Младенов, председателят на ОбС-Костинброд д-р Атанас Тенев, Васил Цветков - Народен представител в 44-то Народно събрание, Анастасия Попова - председател на БЧК-Костинброд и директор на Център за обществена подкрепа, Светослава Иванова - директор на ДЦРДУ, Ана Ананиева - директор на Център за социална рехабилитация и интеграция, Галя Стоичкова- директор ДСП -Костинброд, Диана Андреева - главен специалист на БЧК за София област, Росен Василев - директор на областния съвет на БЧК, Борислав Борисов- кмет на с. Петърч, както и жители на общината.

EspressoNews