Приключи ремонтът на централния общински паркинг в Божурище

971 преглеждания

Ремонтът на бул. „Европа също е към своя финал“

Ремонтът на централния общински паркинг в Божурище приключи. Това става ясно от публикация на кметa Георги Димов във Фейсбук. Ремонтът на бул. Европа също е към своя финал, предстои изграждането на заустванията във всяка една пряка на булеварда с около 20 метра нов асфалт, както и изцяло подновяване на вертикалната сигнализация. Ето и цялата публикация на кмета Димов: 

„Завърши ремонта на централния общински паркинг! Изцяло обновената настилка и маркировка ще осигури освен по-добрата функционалност също и по-добрата визия на централната градска част! Уважаеми съграждани, държа да Ви уведомя от първо лице, че ремонта на бул. Европа е към своя финал!

Желая да Ви поднеса своите извинения за неудобствата, които търпим всички ние, поради забавянето-реализацията на проекта! Всеки един ден с подходящи метеорологични условия, ще бъде използван рационално за довършване на проекта! Предстои изграждането на заустванията във всяка една пряка на бул. Европа с около 20 метра нов асфалт, както и изцяло подновяване на вертикалната сигнализация!

Срока за реализация беше: 10.10.2020 г., като беше удължен със съответните Актове по закон със един месец, поради излезлите допълнителни дейности по СМР (полагане на геоклетки с цел подобряване носимоспособността на пътното платно! Тези допълнителни дейности са изцяло за сметка на фирмата изпълнител. Въпреки удължаването, срока отново не беше спазен! Фирмата изпълнител търпи финансови санкции - ежедневно съгласно закона и условията по договора! Извършените строителни дейности по реализацията на проекта са с необходимото качество и сертификати по вложените материали! Перманентен е контрола върху качеството на асфалта и неговото полагане! След приключване на ремонта, изпълнителят поема 5 годишна  гаранция по извършените дейности!

Радвам се, че аз и целият екип от професионалисти в общинската администрация, успяхме да създадем и спечелим този Проект, който 80% е финансиран със средства от Европейския съюз и остатъка от местният бюджет! Благодаря на цялата общинска администрация за положения труд и усилия! Благодаря на всички разумни и  милеещи за развитието и благото на община Божурище общински съветници!“

Източник и снимка: Георги Димов, Фейсбук

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук