Служебното правителство предаде властта на новоизбрания Министерски съвет

1116 преглеждания

Служебният кабинет с министър-председател проф. Огнян Герджиков предаде властта на новоизбраните членове на Министерския съвет, чийто премиер е Бойко Борисов.

На церемония в Гранитната зала на Министерския съвет служебният министър-председател най-напред поздрави Бойко Борисов за избирането му за премиер на страната за трети път, след което изтъкна, че благодарение на служебния кабинет бяха проведени честни и демократични избори, благодарение на които днес Борисов е министър-председател. Герджиков заяви, че завещава на новото правителство направените решителни крачки по подготовката за председателството на България на Съвета на Европейския съюз, както и пълна хазна.  

Приемайки властта, Бойко Борисов благодари на служебния премиер и на президента Румен Радев за свършеното през днешния ден. Той държеше да опровергае пред медиите тезата, че с колегите му държат да управляват заради властта, след което заяви, че няма поводи за радост, а ги очаква усилена работа.

Преди церемонията по предаване на властта, Народното събрание утвърди структурата и състава на Министерския съвет, а новите му членове положиха клетва.

EspressoNews