Усмивки, веселие и богата програма изпълниха Костинброд за Тодоровден

1190 преглеждания

Проведоха се конкурси за най-гиздав кон, такъми и теглене

На 12 март, жители и гости на община Костинброд отпразнуваха Тодоровден.

Община Костинброд и НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1890“ за поредна година организираха празника, известен още като Конския Великден.

Програмата започна в 10:00 ч. на площада в I район, гр.Костинброд. Конете бяха украсени със сбруи, сплетени опашки и гриви. Те дефилираха пред журито, а след това участваха в теглене на тежести в различни категории.

Официалната част на празника започна с отец Серафим, който отслужи молебен за здраве на животните и собствениците им. Извърши се и обичая „домлуване“. Танцов състав „Ритъмчета“ изпълниха два танца и придадоха празнично настроение.

Празникът бе открит от заместник-кмета на община Костинброд - Александър Ненов, който поздрави жителите и гостите на общината и пожела на всички празнуващи много здраве и късмет. На коневъдите пожела добро представяне в предстоящата надпревара и да не се делят!

В празничния ден присъстваха и общинския съветник - Димитър Григороя, кметове на населени места, директори на социални центрове, жители и гости на Костинброд.

Животните и техните жокеи участваха в конкурса за най-гиздав кон, такъми и теглене. Зам.-кметът Ненов и журито в състав: Кристина Йорданова, д-р Симеон Симеонов и Росен Павлов наградиха конете в указаните по регламент категории, като победителите получиха награди, статуетки и грамоти за участие.

Ето и крайното класиране на журито в различните категории:

Категория: Такъми

1. Росен Иванов с кон Хектор

2. Мирослав Димитров с кобила Ная

3. Валентин Стефанов с кон Буби

Категория: до 500 кг

1. Игнат Атанасов с кобила Марта

2. Борислав Борисов с кобила Буря

Категория: до 600 кг

1. Бисер Цветанов с кон Лео

2. Иван Григоров

3. Марио Петров с кобила Вихра

Категория: до 700 кг

1. Сашо Весков с кон Вихър

2. Емил Тодоров с кобила Вихра

3. Георги Георгиев

С награждаването празничния ден приключи. Той бе изпълнен с много емоция, веселие, състезателен дух и спокойствие, благодарение и на добрата работа на Районно управление - Костинброд и Общински Инспекторат-Костинброд.

Повече снимки от събитието можете да разгледате ТУК.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук