Юлиан Вергов, Иван Радоев и Моню Монев ще забавляват божурчани с комедията „Кафе с претенция“

4432 преглеждания

Билетите за представлението могат да бъдат закупени от касата на НЧ „Христо Ботев“

Театър „Българска Армия” ще гостува в Божурище с пиеса на Георги Марков – „Кафе с претенция“. Постановка на Иван Урумов ще бъде представена в НЧ „Христо Ботев“ на 7 юли /петък/ от 19.00 ч. Билетите за представлението са на цена 20.00 лв. и могат да бъдат закупени от касата на читалището, всеки делничен ден от 08.00 ч. до 18.00 ч.

В ролите ще се превъплътят Юлиан Вергов, Иван Радоев и Моню Монев. Сценография и костюми са дело на Нина Пашова, а музика е на Добрин Векилов – Дони

Комичният сюжет на „Кафе с претенция” ще пренесе зрителите в София през 1966 г. в апартамента на Милчо (Юлиан Вергов) – 43 годишен, началник на рекламно бюро. Намираме го там заедно с „авера му” – 43 годишния Милко (Иван Радоев). Тече трескава подготовка в очакване на две дами, заговорени случайно през деня, на кафе по „Раковска”. Напътствията на доста по-опитния в свалките Милчо почти вдъхват кураж на Милко, който макар и архитект е довел кариерата си до заветната длъжност „завеждащ техническата документация на службата”, а по отношение на жените е крайно неопитен. В кулминацията на подготовката, в апартамента пристига, неканен и третият им приятел – 43 годишният Минко (Моню Монев), научен сътрудник по старобългарски. Неговото съкровено желание е да избяга от „семейния уют”, в чиито окови скоро е попаднал и да пийне с приятелите. Тази вечер и нейната неочаквана развръзка пораждат куп нелепи и смешни ситуации. Една, на пръв поглед, непретенциозна среща, напомпана с много претенция.

Източник и снимка: НЧ „Христо Ботев“, Facebook