В Костинброд откриха деветото издание на Академията за стартиращи предприемачи „BASE“

656 преглеждания

На 23 октомври, в Информационен център-Костинброд, се състоя официалното откриването на BASE Костинброд – Академия за стартиращи предприемачи. Събитието започна с лекция на Лидия Шулева – бивш вицепремиер, евродепутат, социален министър, министър на икономиката и член на УС на Съвета на Жените в Бизнеса в България. Заедно с г-жа Шулева бе и Соня Демирева – административен директор на Съвет на жените в бизнеса в България /СЖББ/.

На откриването на първата бизнес академия в община Костинброд бяха и представители на местната власт, сред които заместник-кметовете инж. Габриела Трайкова и инж. Теодора Гогова, председателят на Общински съвет-Костинброд – д-р Атанас Тенев и общинските съветници: Даниела Станкова, Ябленка Трайкова, Василена Ивкова, както и Жана Кръстанова –  директор на ЦСРИ, и Светослава Иванова – директор на ДЦРДУ-Костинброд.

Освен умения за построяване на основите на бизнес, участниците в курса ще усвоят методи за оценка на бизнес идея, управление на финанси и изработване на бизнес план. Обучението завършва с представяне на бизнес плановете на участниците, които ще бъдат оценени от компетентно жури. Предвиден е и награден фонд. Завършилите успешно получават сертификат от асоциация на българските лидери предприемачи  и съвета на жените в бизнеса в България.

Проектът на Сдружение „Асоциация на Българските Лидери и Предприемачи“ и Сдружение „Съвета на жените в бизнеса в България“, с подкрепата от община КОСТИНБРОД, предоставя иновативен курс за обучение, който е напълно безплатен, с капацитет 40 участници.

Бизнес Академията за стартиращи предприемачи е уникална АКАДЕМИЯ, включваща както теория, така и практически занимания, лекционен курс, изнесен от изтъкнати и успешни лектори, доказали се с успехи и признание в бизнеса и обществото ни.

Програмата на BASE има за цел, да насърчи хората да инициират свой собствен бизнес, или ако вече имат собствена предприемаческа дейност, да я доразвият и разширят. По този начин се стимулира и цялостното подобряване на бизнес средата в града и региона.

Бизнес Академията за Стартиращи Предприемачи – BASE се състои от 13 лекционни курса, които ще се провеждат всяка сряда от 17.00 до 20.00 ч., за периода от 23.10.2024 г. до 05.02.2025 г.

1

2

3

4

5

6

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук