На 29 януари ще бъде заседанието на Общински съвет-Своге

1142 преглеждания

Проектът на Дневен ред включва 20 точки

На 29 януари 2018 г. от 09:30 часа, в конферентната зала на ПГ „Велизар Пеев“ ще се проведе заседанието на Общински съвет-Своге. Проектът на Дневен ред включва 20 точки.

Съветниците ще трябва да дадат мандат и да съгласуват позиция относно предстоящото заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК, след което ще се спрат на актуализацията на Общинския план за развитие 2014-2020 г.

Общинският съвет ще се произнесе и по предложението кметът на Своге да подпише декларация, че дейностите по проект „Основен ремонт и реконструкция на Манастир „Седемте престола“ отговаря на приоритетите на Общинския план за развитие.

Ще бъдат утвърдени формули и правила за разпределяне на средствата на учебните и възпитателни заведения на територията на общината, след което ще бъде приет нейния бюджет за 2018-та. На местния парламент ще бъде представено и предложение за отпускане на еднократна финансова помощ за нуждаещи се лица и семейства.    

Следващите точки в заседанието касаят предоставянето на земи от ОПФ по чл. 45ж от ППЗСПЗЗ; провеждането на публични търгове за учредяване на възмездно право на строеж, както и за продажба на имоти частна общинска собственост. Ще бъдат разгледани и предложения за допълване на Годишната програма за управление и разпореждане с общинските имоти в частите й за отдаване под наем и продажба, и за право на преминаване по реда на ЗОСИ.

Общинският съвет ще реши относно съгласуването на ПУП на град Своге и относно изработване на проект за ПУП-ПЗ.

Вижте пълния проект на Дневен ред на заседанието.

EspressoNews