„100 години футбол в Костинброд“: Приятелски срещи между децата на ОФК „Костинброд 2012“

9322 преглеждания

Отличиха и ветерани оставили трайни следи в историята на футбола

На 23 юни, бяха отбелязани 100 години от учредяването на първото футболно дружество в пределите на днешен Костинброд. Честването на тази важна годишнина за футболната общност в града започна с откриване на момумент, посветен на футболната история на града. 

Отбелязването на годишнината включваше и футболен турнир „100 години футбол Костинброд“, с  приятелски срещи между децата на ОФК „Костинброд 2012“, които бяха изиграни на стадион „Бенковски“.

1

2

Турнирът бе организиран от Община Костинброд и треньорите Костадин Кръстанов, Валентин Ванов, Ивайло Кръстанов и Георги Тодоров. За турнира общината закупи нови мрежи за всички футболни врати, на които играят децата. Поръчани са от Италия професионални тренировъчни пособия за децата, за да тренират професионално футбол на стадион „Бенковски“. Община Костинброд ще продължава да инвестира в детско-юношеската школа на ОФК „Костинброд-2012“.

Участие във футболната надпревара взеха 80 деца от всички възрастови групи. Всички присъстващи се насладиха на четири кратки приятелски срещи, като всеки треньор изправи две от своите школи – една срещу друга. Александър Ненов – зам.-кмет на община Костинброд награди всички деца, участвали в турнира, със златен медал и с благодарност за приноса в българския спорт.

3

4

Сред официалните лица, които присъстваха на турнира баха: Трайко Младенов –  кмет на община Костинброд, Александър Ненов –  зам.-кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет-Костинброд, общинските съветници Мариела Средкова, Валентин Делчев, Борислав Здравков, Димитър Григоров и Николай Йотов, както и ветерани и родители, дошли да подкрепят децата.

В рамките на честването, кметът на община Костинброд и общински съветници наградиха заслужили ветерани, оставили трайни следи в историята на футбола на града. Освен ветерани отличени бяха и треньорите на децата на ОФК „Костинброд-2012“.

Кметът на община Костинброд заяви пред всички присъстващи: „Днес сме се събрали на стадион „Бенковски“, за да отбележим нашата история и дадем начало на нашето бъдеще! Тук е момента да кажа, че имаме идеен проект за футболен стадион  на Белица. Футболния стадион ще бъде с нови трибуни и разширяване на спортната зала на Белица, а тук, в кв. Маслово подготвяме проект за басейн за нашите деца. Да имат възможност и да им се предоставя всякакъв вид спорт. И това всичко е за нашите деца, децата на община Костинброд!“.

5

Поздрав към ветераните и успех на децата пожела и председателят на Общински съвет д-р Атанас Тенев. Той заяви:

„Поздравявам инициативния комитет, който организира всичко по поставянето на монумента в градинката в кв. Шияковци. Така се гради история! Горд съм, че съм част от тази история! А за децата пожелавам здраве! Нека да спортуват всички деца, защото спортът е здраве, спортът е дисциплина, спортът учи на живот. Пожелавам само победи на всички през следващия сезон!“.

6

 

8

Откриха монумент, посветен на футболната история на града

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук