НУ „Христо Ботев” и СУ „Проф. д-р Асен Златаров” град Годеч да бъдат преобразувани чрез сливане в СУ ”Проф. д-р Асен Златаров”

2197 преглеждания

На 18 април, в голямата заседателна зала на община Годеч се проведе обществено обсъждане относно предстоящата оптимизация на училищната мрежа в Община Годеч. Както EspressoNews писа, Общински съвет Годеч организира обществена дискусия, относно приемане на общинска програма за оптимизация на училищната мрежа в Община Годеч за учебната 2017/2018 година и проект на решение за преобразуване на НУ „Христо Ботев” град Годеч и СУ „Проф. д-р Асен Златаров” град Годеч в СУ „Проф. д-р Асен Златаров” град Годеч, чрез сливане.

На общественото обсъждане присъстваха кметът на община Годеч, председателя на ОбС Годеч, общински съветници, заместник кметове, учители, родители и граждани.

Председателят на Общински съвет Годеч – г-жа Мария Владимирова и кметът г-н Радослав Асенов, изложиха мотивите, поради които се налага оптимизацията и запознаха в детайли присъстващите. На общественото обсъждане г-жа Надя Сотирова – зам. кмет по образовение, представи проекта на Програма за оптимизация на училищната мрежа от учебната 2017/2018 г.

Със заповед № 113/02.02.2017 г. на кмета на Община Годеч е извършен петгодишен подробен анализ за състоянието на училищната мрежа в Община Годеч, обхващащ пълни данни с броя на учениците и педагогическите специалисти в двете учебни заведения. Анализът извежда на преден план няколко проблема, които са в резултат от ясно изразената тенденция както на национално, така и на местно ниво, свързана с демографската криза, изразяваща се в намаляване броя на децата, подлежащи на задължително обучение, както и влошаване финансовото състояние на училищата и невъзможността самостоятелно да се издържат без дофинансиране от Община Годеч, информира Актуален глас.

На 19 април, на заседание на ОбС-Годеч бе приета „Програма за оптимизация на училищната мрежа в Община Годеч от учебната 2017/2018 година и НУ „Христо Ботев” – град Годеч и СУ „Проф. д-р Асен Златаров” – град Годеч да бъдат преобразувани чрез сливане в СУ ”Проф. д-р Асен Златаров” – град Годеч с официален адрес: град Годеч, ул. „Акад.Игнат Емануилов” №1, на който ще се обучават учениците от V-ти до XII-ти клас и  втори адрес: гр. Годеч, ул. „Асен Златаров” № 8, на който ще се обучават децата от подготвителната група и учениците от I-ви до IV- ти клас, считано от началото на новата учебна 2017/2018 година.

EspressoNews

Тагове