50 години град Костинброд: Дефиле с народни носии и концерти на Петя Панева, Галена и Миле Китич

743 преглеждания

Вторият ден от празничната програма, по случай юбилея на град Костинброд, се състоя в неделя, на 15 септември, на спортен комплекс „Белица“, обагрен от шевици, фолклорни ритми и много талант на големи имена в музикалния шоубизнес – у нас и на Балканите.

Традиционното дефиле с народни носии в община Костинброд се проведе в спортно игрище – балон, на стадион „Белица“, поради лошите метеорологични условия. Община Костинброд за поредна година уважи всички състави на територията, като им даде възможност да представят всички етнографски области, с пъстротата на носиите си.

1

На фолклорната среща присъстваха и едни от специалните гости – оркестър „100 каба гайди“. Присъстващите станаха свидетели на красива фолклорна палитра, а съставите извиваха и общо хоро в закритото игрище.

2

Фолклорната разходка продължи с безграничния талант на една млада дама, превърнала се в „Гласът на България“ – Петя Панева и половинката ѝ – Маестро Митко Денев.

3

4

Водещият Рангел Вангелов покани на сцената заместник-кмета на община Костинброд – Александър Ненов, за приветствие към всички присъстващи.

Заместник-кметът Ненов призова всички да се гордеят, че се намират в най бързоразвиващия се град, който празнува своя 50-ти юбилей от обявяването си за такъв:

„Да, студено е, да вали дъжд, но ние сме тук и сме заедно, за да празнуваме и покажем, че няма какво да ни спре, когато сме единни.

Искам да се обърна към младите - уважаеми младежи, скъпи приятели – знайте и помнете, че община Костинброд е християнска община, която първо почита вярата в Бога, тук мъжът е мъж, жената – жена, а децата – момче и момиче! И това ще е така, докато ни има, докато Костинброд съществува! Защото само с вярата в сърцата и душите ни – можем да развиваме и работим за този град и тази община!

Добре дошли в Костинброд, скъпи гости и приятели от община Салеми, Република Италия, радваме се, че сте сред нас!

За тези петдесет години – Костинброд се превърна в перлата на София – област, а през последните десет – и на България. Бъдете уверени, че ще продължим да се грижим за вас – гражданите и нашата общност, и няма да спрем да развиваме прекрасния си град!“.

5

Кулминацията на вечерта беше появата на едни от най-любимите и разпознаваемите лица в попфолка – родната звезда Галена и сръбската музикална икона Миле Китич, които предизвикаха фурор и бурни емоции у феновете си.

6

7

8

На събитието присъстваха и кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, неговите заместници – инж. Теодора Гогова, инж. Габриела Трайкова и Александър Ненов, д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет-Костинброд, общински съветници, кметове на населени места, гости от побратимената община – Салеми, Република Италия, съграждани и почитатели на българския фолклор и попфолк.

9

Повече снимки от събитието, можете да разгледате ТУК.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук