За тринадесети път, Петърч бе домакин на киноложка изложба Българско овчарско куче

146 преглеждания

За тринадесети път, село Петърч бе домакин на киноложка изложба Българско овчарско куче. Изложбата се проведе на 6 септември и бе насочена изцяло към породата. Село Петърч от няколко години може да се нарече мястото в България с една от най-добрите изложби на породата. Ръководството на Петърч, в лицето на кмета –  Борислав Борисов, организаторите от „МАБОК“ и Национална организация „Каракачанско куче“, посветиха събитието на Мирослав Арсенов – кинолог и радетел на каузата „Българско овчарско куче“ и на Любо Бояджиев – един от основателите на изложбата и голям любител на породата.

На изложбата в Петърч, породистите качества на кучетата, чиито собственици са от цялата страна, се оценяват от професионално жури с български и международни съдии.

Преди награждаването на „най-добрия приятел на човека“, кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, кметът на Петърч – Борислав Борисов и общинският съветник Мариян Младенов приветстваха присъстващите на стадиона в селото.

Кметът Младенов поздрави всички жители и гости, по повод 139-тата годишнина от Съединението на България. То отбеляза, че Петърч е бързо развиващо се село, което с общи усилия ще продължават да усъвършенстват. Съвсем скоро се очакват да бъдат готови и новите съблекални към стадиона в селото, ще бъде изграден нов мост, нов физкултурен салон, а проектът за канализация е почти готов да стартира. Предстоят да бъдат реализирани и важни инфраструктурни проекти за селото. В заключение, кметът Младенов, цитира фраза от латинската сентенция „Съединението прави силата, а силата ражда независимостта“.

Сред официалните гости на събитието бяха и: д-р Атанас Тенев председател на Общински съвет-Костинброд, общински съветници, народните представители Младен Маринов и Анна Александрова, фолклорният изпътлнител Илия Луков, представители на Международната асоциация на Българско Овчарско куче – МАБОК, представители на Националната организация „Каракачанско куче“, жители и гости на Петърч.

1

2

3

4

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук