Кметовете на Костинброд и столичния район „Връбница“ проведоха работна среща

217 преглеждания

Обсъдиха обществения автобусен транспорт

На 27 май, кметът на община Костинброд –  Трайко Младенов и кметът на район „Връбница“ – Румен Костадинов проведоха работна среща, на която обсъдиха обществения автобусен транспорт и следните възможности:

Софийските автобусни спирки – при метростанция „Бели Дунав“, спирката на ул. „Ломско шосе“ при 61-во ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и спирката на ул. „Ломско шосе“ в кв. „Обеля 2“ да важат и за костинбродските автобусни линии;

На табелите с разписанията на автобусите в гр. София да има и уеднаквени с тях табелки за костинбродските линии;

Да бъде генерирана информация за разписанията на обществения транспорт по линии от/до община Костинброд, като същите да бъдат достъпни в Google Maps.

На срещата присъстваха: общински съветници от двете общини, сред които: Анелия Велева – председател на комисията по транспорт в Общински съвет-Костинброд, Гергин Борисов – член на комисия по транспорт и пътна безопасност към Столичен ОбС, инж. Теодора Гогова – зам.-кмет на община Костинброд, Лора Емануилова – директор дирекция „ТТО и ОП и П“, Михаил Геошев –  управител на „Общински превози Костинброд“ и Петър Мънъри – експерт от дирекция „Транспорт, Столична община.

Представителите на общинските съвети обсъдиха и възможностите за бъдещи работни срещи в различни насоки, една от които е добавяне на разписанията на костинбродските линии към софийските, така че търсещите в Google Maps да получават вариантите с обществения транспорт. Обсъдени бяха идеите в бъдеще за единен транспорт и/ или единна билетна система.

Община Костинброд ще продължава да отстоява и изисква от Столична община мястото на костинбродския транспорт в софийската транспортна мрежа, тъй като ежедневно в Столицата влизат десетки ученици и работещи жители на общината.

Източник и снимка: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук