Малки и големи костинбродчани се забавляваха с анимацията „Котки в музея“

799 преглеждания

Втората прожекция на любима анимация е на 23 август

Малки и големи жители на община Костинброд се забавляваха с прожекцията на анимацията „Котки в музея“. Това бе първата прожекция на лятното кино, която Община Костинброд подарява на малчуганите и техните семейства. Малчуганите искрено се забавляваха с невероятните приключения на котката Винсънт, която в компанията на мишката Морис, се спасява от потоп в стар клавесин, взет от моряци и изпратен в Санкт Петербург и попада в Ермитажа. С вълнуващ сюжет и забавни персонажи, „Котки в музея“ изпълни площад „Иван Вазов“ в Костинброд с детски смях и веселие и донесе незабравими мигове за всички присъстващи. На прожекцията присъстваха и заместник-кметовете на община Костинброд – инж. Габриела Трайкова и Александър Ненов, както и общинският съветник – Мариела Средкова. 

1

2

Втората прожекция ще се състои на 23 август, също от 20.30 часа на площад „Иван Вазов“. Този път, малките зрители ще могат да се насладят на анимацията „Кучета в операта“Забавното приключение се случва в Ню Йорк в началото на ХХ век. В опитите си да се измъкне от ловците на бездомни животни, улично куче на име Самсон се скрива в прочутата Метрополитън опера. Там то среща очарователната Марго – домашният любимец на примабалерината Анастасия. Историята се заплита, след като уникална корона, принадлежала на английската кралица и предоставена на Анастасия за четвъртото действие на балета, е открадната от гримьорната. Цялото представление е на път да бъде отменено, ако Марго и Самсон не открият крадеца и не спасят положението – и всичко това под съпровода на музиката на великия Жорж Бизе.

Последната прожекция ще бъде на 13 септември, отново от 20.30 часа на същото място. Анимацията „Безсмъртният и красавицата“ ще разкаже историята на Драйбоун Безсмъртния, който след безброй опити да си намери жена, губи вяра в истинската любов и решава да заживее сам в непристъпния си замък отвъд Тридесетото кралство. Борейки се с ужасната магьосница Мара, той попада в капан, поставен му от злия Пънч и съюзника му крал Леща, вследствие на което е принуден да отвлече момичето воин Барбара Смелата. Постепенно Драйбоун осъзнава, че дори вечният живот би бил пуст и безсмислен без любовта на Барабара. Кой ще го спаси от враговете, опитващи се да му отнемат безсмъртието, когато единственото, за което е в състояние да мисли, е как да спечели сърцето на гордата девойка.

Лятно кино

Източник: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук